Starity

Így láttuk a Papa Roach budapesti koncertjét!

2015. június 16. 21:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Június 14-én végre felvirradt a nagy nap, amire már egy éve vártunk: visszatért Magyarországra a Papa Roach!

hirdetés
Így láttuk a Papa Roach budapesti koncertjét!
Fotó: Facebook/Barba Negra Track

Jacoby Shaddix zenekara immár 2010 óta állandó vendége hazánk nagyszínpadainak, így láthattuk már a csapatot a Sziget, a VOLT és a STRAND fesztiválok színpadán is. De ezúttal különleges meglepetésben volt részük a rajongóknak, ugyanis a vacaville-i négyes önálló műsorral örvendeztette meg a hazai hard rock/nu metal fanatikusokat.

Jacoby, Jerry, Tobin és Tony négyesét két hazai modern metalt játszó zenekar, a budapesti Sunset és a budakeszi AWS kísérte, akik annak rendje és módja szerint izzították a közönséget a Papa Roach érkezése előtt. Maga a fellépés igencsak élménygazdagra sikerült, ugyanis az első néhány szerzemény után problémák adódtak Tony Palermo dobfelszerelésével, ám a közönség lelkesedését még ez sem lohasztotta le, mi több: Jacoby Shaddix frontember és Tobin Esperance basszusgitáros felejthetetlen jammeléssel szórakoztatta a közönséget, míg a technikusok helyreállították a problémát, és ezt követően még több energiát vittek a már amúgy is frenetikus előadásba.

Lemezbemutató lévén hallhattuk a január 27-én az Eleven Seven Music gondozásában megjelent F.E.A.R. legnépszerűbb slágereit (Face Everything And Rise, Broken As Me, Gravity, Falling Apart, Warriors), ám az Infest című lemez 15 éves megjelenése kapcsán felcsendült a Broken Home, a Between Angels And Insects, a Blood Brothers és az immár kihagyhatatlan Last Resort is. A közönség természetesen megkövetelte a már jól bejáratott kedvenceket (Scars, Forever, …To Be Loved, Getting Away With Murder, Kick In The Teeth, Lifeline, Where Did The Angels Go?) is, aminek örömmel tett eleget a zenekar.

A Papa Roach egyébként mindig is híres volt arról, hogy mennyire közel áll rajongótáborához, és ezt a magyar rajongóknak az este folyamán több ízben is volt szerencséjük megtapasztalni. Míg a dobfelszerelés helyreállításán dolgoztak, egy plüssállat és vele együtt egy üzenet repült a színpadra, amit Jacoby boldogan fogadott, nem sokkal később pedig egyik rajongójának, Balog Tominak ajánlotta a Getting Away With Murder című nagy sikerű szerzeményt. Az esemény kapcsán megkerestük Tomit, és arról kérdeztük, miért pont őt választotta Jacoby, milyen kapcsolat fűzi a zenekarhoz és hogyan élte meg, hogy kedvenc énekese felkonferálta.

„Ez az egész lassan egy éve keződött azzal, hogy elmentem egy, a STRAND fesztivál előtti Papa Roach-koncertre Prágába. Előtte lévő éjszaka itt volt nálam egy kedves ismerősöm, és azzal ütöttük el az időt, hogy táblákat csináltunk a STRAND-os, illetve nekem a prágai koncertre. Az állt a táblámon, hogy »Please sign my Papa Roach tattoo«. Ehhez hozzá kell tennem, hogy van az alkaromon egy tetoválás, ami a Papa Roach egyik számának a címe: Silence Is The Enemy. A prágai koncertre sikerült jó korán kiérnem, ezért aztán első sorban tudtam tombolni. Ez azóta védjegyem lett. (nevet) Felmutattam koncert közben a táblát a srácoknak, és Jacoby rögtön kiszúrta. Először azt hittem, nem igazán érdekli, de aztán két szám között odajött hozzám egy filccel, és aláírta a kezemet, majd felkonferált az egész közönség előtt. Megkérdezte a nevemet, én pedig boldogon mondtam, »Hi, I’m Tomi!«, de még hozzátettem azt is, hogy a holnapi balatoni koncerten is ott leszek. Ekkor Jacoby hangosan beordította, hogy írjátok fel a srácot a VIP-listára. Ez volt életem egyik legjobb pillanata.”

„A koncert után Jerryvel, Tonyval és Cobyval is volt lehetőségem beszélgetni. Sajnos Tobinnal nem, de vele a mai napig nem is sikerült. A következő nagy lépés idén márciusban volt, amikor kimentem Párizsba egy PR-koncertre. Itt volt lehetőség meet and greetre, én pedig mindenképp részt akartam venni rajta. Amikor sorra kerültem, Jacoby úgy köszöntött, hogy »Oh, my Hungarian friend!«. Ez nagyon lesokkolt, jó értelemben. Nem hittem volna, hogy emlékszik rám, hisz olyan sok rajongója van. Ezután most a hetekben voltam a Rock Im Park fesztiválon, valamint múlt héten a Novarock fesztiválon, ahol újra láthattam őket. Bár itt nem volt lehetőség beszélni velük, de Jacoby itt is kiszúrt a koncertek közben, ami baromi jó érzés volt! (nevet) A most vasárnapi koncert, ami nekem már a kilencedik Papa Roach-koncertem volt, magasan a legjobb volt, és nemcsak azért, mert Jacoby a prágai koncerthez hasonlóan itt is megszólított, sőt, még egy számot is ajánlott nekem (ami hozzáteszem, egyike a kedvenc Papa Roach-számaimnak), hanem amiatt tetszett ennyire, hogy láttam rajta és a többieken is, hogy mennyire jól érzik magukat. A fesztiválokon is hozták a formájukat, szó sincs róla, hogy nem, de itt tényleg azt láttam Jacobyn, hogy szeret minket, szeret itt lenni Magyarországon. A koncert után tudtam vele beszélni pár percet, megköszönte, hogy ilyen sok energiát adok neki, és hogy ilyen módon szeretem őket, majd megbeszéltük, hogy találkozunk a bécsi koncerten novemberben!”

Természetesen nem csak Tomi volt ilyen szerencsés, ugyanis a türelmesebbek a koncert és a felszerelés bepakolása után személyesen is találkozhattak a frontemberrel, aki készségesen fényképezkedett a már órák óta várakozó rajongókkal.

Mindent összevetve egy kivételesen energikus, rajongóbarát és érzelmekben gazdag fellépésnek lehettünk szem- és fültanúi a Hammerworld Magazin szervezésében a Barba Negra Trackben adott bulin, mely nemcsak nekünk, hanem a zenekarnak is kivételes élményt nyújtott. Jerry Horton gitáros az Instagram-oldalán megosztott képhez annyit fűzött csupán, hogy Budapest, hihetetlenek voltatok ma este. Remélem, hamarosan visszatérünk. … A show, ahol Tony Palermo szó szerint legyilkolta a dobokat.

Tagadhatatlan, hogy mi is nagyon várjuk már, hogy visszatérjenek, és ezúton is köszönjük, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagabban hajthattuk álomra a fejünket a koncert után!


Fotók: Facebook/Barba Negra Track

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek