Starity

Elhunyt a Titanic zeneszerzője

2015. június 23. 10:10   |   Szerző: WhollyGrobanite

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

James Horner, Oscar-díjas zeneszerző repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette.

hirdetés
Elhunyt a Titanic zeneszerzője

Magyar idő szerint kedd reggel, a kaliforniai Santa Barbara mellett zuhant le a világhírű zeneszerző magángépe, amin rajta kívül más utas nem tartózkodott. A baleset a Los Padres erdőben történt – erősítette meg a hírt a helyi tűzoltóság vezetője.

James Horner legismertebb munkája a Titanic zenéje volt. Két Oscar-díjat is elnyert a film zenéjéért és a mindenki által ismert My Heart Will Go On című betétdalért. Emellett viszont több Oscarra is jelölték, hiszen ő szerezte az 1986-os Bolygó neve: Halál zenéjét és a 2009-es év egyik nagy sikerfilmjéét, az Avatarét is. Valamint a Trója filmzenéjét is neki köszönhetjük, és a Rettenthetetlen című nagy sikerű történelmi dráma soundtrackjét is ő komponálta.

A Twitteren elsőként kommentálta a gyászhírt Josh Groban énekes, aki Horner Remember Me című betétdalát énekelte a Trója című filmhez, így a számot  közzé is tette idővonalán a zeneszerző emlékére. Írt nekem egy különleges jelentéssel bíró dalt. Mindig emlékezni fogunk rád James.

James Horner 61 éves volt. Nyugodjék békében!  

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek