Starity

Történelmet írt Amerika – egyenlőség lépett érvénybe

2015. június 27. 16:04   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Történelmi döntést hozott Amerika legfelsőbb bírósága péntek reggel, június 26-án – mind az 50 államban egyenlőség lépett érvénybe.

hirdetés

Legalizálták az LMBT-házasságot péntek reggel Amerikában, mind az 50 államban, így most már a meleg, leszbikus illetve transzszexuális párok is házasodhatnak. Obama örömmel fogadta a bejelentést, és a Fehér Ház a szivárvány színeiben pompázott utána. A hírt az Államok-szerte lelkesen fogadták, és az utcán ünnepeltek a szerelem, szeretet győz jeligével.

A szeretet végre győzött – írta Obama. A mai nap jelentős előrelépés az egyenlőség érdekében. A meleg és leszbikus pároknak most már megvan a joguk, hogy házasodjanak, csak úgy, mint mindenki másnak.

Empire State Building június 26-án
Niagara-vízesés a bejelentés után
A Fehér Ház is a szivárvány színeibe borult

A bejelentést természetesen a sztárvilág is örömmel fogadta, íme néhány lelkes Twitter-bejegyzés:

Adam Lambert: Egyenlőség! De nem szabad elfelejteni, hogy addig senki nem szabad, ameddig mások elnyomásban élnek!

Harry Styles: Jelentős nap volt Amerikában... Boldogan olvastam a híreket. A szeretet az szeretet.

Demi Lovato: Nem is lehetnél ennél büszkébb ma arra, hogy amerikainak születtem. Micsoda fantasztikus nap az egyenlőség mellett! A szeretet győz!

Kesha: A mai napról a gyerekeink úgy fognak olvasni a történelemkönyvükben, mint a győzelemről az emberi fejlődés és elfogadás érdekében! Amúgy nincs kedve valakinek összeházasodni velem? Olyan boldog vagyok!

Matt Bomer: Ma hatalmas lépést tett előre az országunk és a családom. Hálás és boldog vagyok!

Ellen DeGeneres: A szerelem győzött.

Joe Jonas: Hajrá, Amerika!

Neil Patrick Harris: Ez egy új nap. Köszönjük, legfelsőbb bíróság. Köszönjük, Justice Kennedy. Az Ön véleménye jelentősebb, mint gondolná.

Lady Gaga: Nem adtátok fel, nem számított, mennyi félelmen és megszégyenítésen mentetek keresztül. Mennyi fájdalmon. Itt az idő, hogy ünnepeljünk és gyógyuljunk. Nagyon meg vagyok hatva! A szeretet győz!

Katy Perry: Nagyon felvillanyoz ma, hogy amerikai vagyok... A szeretet túlélte a címkéket és a intoleranciát! A szeretet győz!

Ariana Grande: Patakokban folyik a könnyem az egyenlő házasság végett készített Snapchat-sztorin! Micsoda régóta esedékes, gyönyörű, örömteli nap ez a mai!

Nick Jonas: A szeretet győz! Nagyon boldoggá tettek a reggeli hírek.

Elgondolkodtató, hogy a sok terrortámadás és kegyetlenség után a világban miért fáj az a másiknak, ha két ember szereti egymást, és békében kívánja leélni az életét a szerelme mellett. A szeretet legyen hangosabb a gyűlöletnél!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek