Starity

Cara Delevingne nyíltan felvállalta másságát

2015. július 01. 10:10   |   Szerző: TianaBlack

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit modell a Vogue magazinnak adott interjújában bevallotta: boldog párkapcsolatban él egy lánnyal.

hirdetés
Cara Delevingne nyíltan felvállalta másságát
Fotó: Vogue

Napjaink egyik legfelkapottabb modelljének, az idén színészként is debütáló Cara Delevingne-nek nincs oka panaszra, hiszen nem elég, hogy főszerepet kapott egy John Green-filmadaptációban, az idén nyáron megjelenő Papírvárosokban, még azok a pletykák is felröppentek, hogy zenei karrierjét Beyoncéval kívánja majd beindítani

Ennek ellenére azonban az utóbbi időben nem a munkássága miatt cikkeztek róla a magazinok. Ugyan a színésszé avanzsálódott modell identitását mindig is nyílt titokként tartották számon a lapok, nemrég a brit Vogue-nak adott rövid interjújában véget vetett a találgatásoknak és elárulta, jelenleg is boldog párkapcsolatban él egy tehetséges énekesnővel, St. Vincenttel.

Nagyon hosszú ideig tartott, míg feldolgoztam a tényt, hogy 20 éves koromban beleszerettem egy lányba. Végül el kellett fogadnom magam az identitásommal együtt. Egyébként érdekes, hogy erotikus álmaim soha nincsenek nőkkel. Két nappal ezelőtt például azt álmodtam, hogy felmentem egy kisbuszra, ahol egy fiú ült a barátaival, én pedig minden szemérmesség nélkül rávetettem magamat – mesélte Cara.

​Cara Delevingne és jelenlegi párja, St. Vincent

Ugyan nem ez az első eset, hogy egy lánnyal hozzák össze, hiszen tavaly nyáron felvállalta a Halálos iramban sztárjával, Michelle Rodríguezszel való rövid kapcsolatát is, ám a szerelemnek éppen Cara vetett véget.

Egy közeli ismerős így nyilatkozott a párról: Cara és Michelle nagyon jók voltak együtt, de mindketten kötetlen életet akarnak élni. Ez csak egy kaland volt mindkettőjük részéről, ugyanis Cara sosem volt még lánnyal. Nem vennék rá mérget, hogy a kis kapcsolat után még lesz hasonló, ugyanis egyértelmű, hogy a fő érdeklődési körei a férfiak.

Az interjúval kapcsolatban felszólalt egy LMBT-közösség is, akik azt a kijelentést kifogásolták, hogy Cara szülei szerint „gyermekük érdeklődése a lányok iránt csak egy hóbort, amit majd idővel kinő”. 

Én mint biszexuális nő, rengeteg hasonló hozzászólással találkoztam már – írta Julie Rodríguez, a Care2-petíció elindítója. – Az emberek szerint ez az identitás a nők számára csak egy »fázis«, így az ilyen párkapcsolatokat nem veszik komolyan – ez a hozzáállás vezet ahhoz, hogy rengeteg biszexuális szenved depresszióban, az elutasító családók következtében pedig van, hogy öngyilkosságot is elkövetnek. A Vogue-nak meg kellett volna ragadnia a lehetőséget arra, hogy eltüntesse ezeket a negatív sztereotípiákat a cikkből, de ők ehelyett erősítették ezeket. Carának taps jár, amiért képes volt nyíltan felvállalni a vonzalmát férfiak és nők iránt egyaránt.”

A Vogue egyelőre nem reagált a vádakra, így nem tudni a szerkesztők jelenlegi álláspontját. Ám egy biztos: az „LMBT”-ben (Leszbikus–Meleg–Biszexuális–Transznemű) szereplő „B” (azaz a biszexualitás) nagyon is létező dolog – nem fázis, hóbort vagy zavar. 

Fotók: Vouge

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek