Starity

Elhunyt Jules Bianchi

2015. július 18. 12:12   |   Szerző: B.Bess

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tavaly novemberben súlyos balesetet szenvedett Forma–1-es pilóta tegnap örökre megpihent.

hirdetés
Elhunyt Jules Bianchi
Fotó: Facebook/Jules Bianchi Official

1994. május 1-je, Imola – itt hunyt el vesrenyzés közben Ayrton Senna Forma–1-es világbajnok. Ekkor olyan óvintézkedéseket tettek a versnyeken és a kocsikon, hogy azóta nem történt halálos kiementelű baleset.

Eddig. Tavaly novemberben a japán nagydíjon egy kocsit mentő daru állt a pálya szélén, és Jules Bianchi a legszerencsétlenebb részen csúszott ki úgy, hogy a targonca alá vágódott, és súlyos, életveszélyes sértüléseket szenvedett. Állapota válságos volt, és rögtön az intenzív osztályra került Japánban. Hetekig ott ápolták, majd a családja Franciaországba szállíttatta. Az utolsó, a család általi közleményben még az állt, hogy Bianchi küzd és már önállóan lélegzik; nincs kómában, de még nem ébredt fel. 

Tegnap azonban új közleményt adott ki a család, melyben közlik, hogy fiúk hosszú küzdelem után, tegnap, 2015. július 17-én örökre megpihent.

A közlemény így szólt: 

„A szülők, Philippe és Christine, valamint a fivér, Tom és a nővér, Mélanie mély szomorúsággal tudatják, hogy Jules a múlt éjszaka távozott közülünk a nizzai egyetemi kórházban, ahová a 2014. október 5-ei Japán Nagydíjon történt balesetét követően szállították. Jules a legvégsőkig harcolt, ahogy mindig tette, azonban ma a küzdelme véget ért” – írta a megrendült család.

A fájdalom mérhetetlen. Szeretnénk köszönetet mondani a nizzai orvosi csapatnak, akik szeretettel és odaadással kezelték őt. És köszönetet mondunk a Mie Egyetemi Kórháznak is, akik közvetlenül a balesetet követően ellátták, valamint az orvosoknak, akik részt vettek a kezelésében az elmúlt hónapok során. Ezenkívül Jules kollégáinak, barátainak, a rajongóknak és mindenkinek, akik együttérzésüket fejezték ki az elmúlt időszakban – ez óriási erőt adott nekünk, és segített a nehéz időszakban. A sok üzenetet olvasva fogjuk csak fel, mennyire megérintette Jules az emberek szívét a világ minden táján. Szeretnénk a magánszféra tiszteletben tartására kérni mindenkit ezekben a nehéz időkben, melyekben próbáljuk feldolgozni Jules elvesztését” – írták a közleményben. 

Jules Bianchi (1989–2015) 25 éves volt. Isten nyugosztalja!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek