Starity

Szólóban tér vissza a köztudatba Amy Lee

2015. július 21. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő csapat a hosszú szünet után néhány fellépés erejéig visszatér a színpadokra, ám Amy Lee megerősítette: a zenekarnak nincsenek hosszú távú tervei.

hirdetés
Szólóban tér vissza a köztudatba Amy Lee

Az Evanescence 2011-ben megjelent, saját magáról elnevezett korongja óta igencsak nagy a csend a zenekar háza táján, ami nem is véletlen, hiszen a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő csapat tagjai a magánéletükre fókuszáltak az utóbbi években. Nemrégiben azonban felcsillant a remény a folytatása, ugyanis Amyék bejelentették, hogy ők is fellépnek Japánban az Ozzfesten, a napokban pedig azt is nyilvánosságra hozta az aranytorkú énekesnő, miszerint további három helyszínen is fellépnek idén.

A rajongók örömét azonban kissé le is lohasztotta a 33 éves anyuka, ugyanis bejelentette, hogy jelenleg nincsenek tervei a zenekarral, és szólóban kíván visszatérni a zeneiparba. Nem szeretek elhamarkodott döntéseket hozni a jövővel kapcsolatban, mert őszinte és mindenre nyitott típusú személynek tartom magam, és sosem akartam azt mondani, hogy végeztem a zenekarral, mert hatalmas szerepet játszott az életemben. Imádtam az Evanescence-es időket, és sosem dobnám el magamtól azt az időszakot, de a belátható jövőben nem tervezek semmit a bandával. Nagyon fontos számomra, hogy időt szakítsak arra, hogy más oldalamat is megmutassam a közönségnek.

Amy magyarázatot adott arra is, miért érezte szükségét annak, hogy kissé elfüggetlenedjen a zenekartól és új irányt adjon karrierjének: Az Evanescence második és harmadik lemezének rögzítése során végig ezt mondogattam magamnak: megvan a teljes szabadságom arra, hogy a zenekaron belül kifejezzem önmagam, akkor miért akarok mégis mást csinálni? És ez olyan mértékben igaz, mint amennyire megéltem az érzelmek rendkívül színes skáláját, de egy bizonyos elvárás mindig van. A rajongók is várnak valamit, én is elvárok valamit. Tudom, mi az Evanescence: egy egység, ami túlmutat rajtam, ami fantasztikus, ugyanakkor tudok én dalokat írni és elkülöníteni őket, hogy ez Evanescence-dal, ez meg nem az. Mindkettő megvalósulhat. 

Arról egyelőre nincs hír, hogy az énekesnő mikor és milyen formában tér majd vissza, ám valószínűleg a közeljövőben nem tervez hosszú turnékra indulni, hiszen kisfia, Jack Lion Hartzler július 28-án ünnepli majd első születésnapját. Így nem csoda, hogy Amy nem szívesen hagyná otthon a kicsit.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek