Starity

Rászállt az internet az oroszlánvadász fogorvosra

2015. július 29. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy amerikai fogorvos, Dr. Walter James Palmer 35 000 fontot költött arra, hogy lenyilazza egy zimbabwei nemzeti park leghíresebb állatát, a hímoroszlánt, Cecilt. Az internet dühös népe most a Yelpen áll bosszút a fogorvoson.

hirdetés

Cecil, a nemzeti park egyik legnagyobb látványosságának számított

Alaposan felborzolta a kedélyeket a hír, hogy egy amerikai vadász július 1-jén íjjal és nyíllal elejtette a Hwange Nemzeti Park leghíresebb lakóját, Cecilt, az oroszlánt. A zimbabwei nagymacska óriási kedvence volt a látogatóknak, mivel kifejezetten barátságos volt és szerette az embereket. Sajnos a vesztét is ez okozta, mivel támadói egyszerűen kicsalogatták a parkból és ott végeztek vele.

A The Telegraph fedte fel Cecil gyilkosának kilétét. A vadászengedélyből és a dokumentumokból kiderült, hogy az elkövető egy minnesotai fogorvos, Dr. Walter James Palmer volt, aki 35 000 fontot költött arra, hogy a parkba utazzon és végezzen az állattal. Az eset még felháborítóbbnak tűnik annak fényében, hogy a helyi törvények kifejezetten tiltják, hogy a parkban élő állatokat lelőjék. A vadászt kísérő csapat éppen ezért csalogatta ki az oroszlánt a parkból és távolította el Cecil chipes nyakörvét. A hivatásos vadász másnap jelentette be a „tévedést” a hatóságoknak, a vizsgálat jelenleg is zajlik, augusztus 6-án pedig bírósági meghallgatást tartanak az ügyben.

A felháborodott internetezők azonban nem várták meg, hogy a törvényszék döntsön Palmer bűnösségéről, és elárasztották a fogorvos praxisának véleményezésére fenntartott Yelp.com nevezetű oldalt, finoman szólva sem kedves jelzőkkel ellátva az oroszlángyilkos férfit. Az oldal fenntartói egy ideig szorgalmasan törölték a nem fogászati beavatkozásokról szóló bejegyzéseket, de egy idő után képtelenek voltak tartani a tempót a dühös tömeggel, így jelenleg 865 vélemény olvasható az oldalon – ezek közül egyetlen egy sincs, ami Palmer fogorvosi képességeiről szólna.

Egy szórólap, amit Dr. Palmer bloomingtoni rendelőjére tűztek ki a felháborodott emberek

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek