Starity

Kihalásra ítélve – már csak négy szélesszájú orrszarvú él

2015. augusztus 01. 14:02   |   Szerző: Darkness

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az emberi kapzsiságot sok állatfaj elszenvedte, rengeteg közülük már el is tűnt a Föld színéről, és sajnos hamarosan egy újabb fog következni.

hirdetés
Kihalásra ítélve – már csak négy szélesszájú orrszarvú él

A cseh Dvur Králové állatkertben 1983-ban született Nabire névre keresztelt nőstény szélesszájú orrszarvú nemrég életét vesztette egy ciszta miatt, mivel sajnos gyógyíthatatlan volt.

Přemysl Rabas igazgató szerint nemcsak az állatkertet érte nagy veszteség, hanem halála újabb állatfajt taszított a teljes kihalás közelébe: Halála szimbolizálja az emberi kapzsiság katasztrofális hatását az orrszarvúkra.

Jelenleg három egyed él a kenyai Ol Pejeta rezervátumban és egy nőstény a San Diegó-i állatkertben. Az utolsó vadon élő példányt 2007-ben látták Afrikában. Kihalásuk fő oka az orvvadászat.

Sokak szerint a faj kipusztulása végre felhívja majd az emberek figyelmét tettük következményeire. Jelenleg is számtalan állatfaj száma csökken, sokakból már alig van pár száz vagy még kevesebb – őket talán még meg lehet menteni, de a szélesszájú orrszarvúnak már leáldozott, hála nekünk, embereknek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek