Starity

Augusztus 3-án debütál Schobert Norbi új könyve

2015. július 30. 20:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hazánk egyik legnépszerűbb edzőjeként és életmód-tanácsadójaként ismert Schobert Norbi A nagy kalóriahazugság címmel jelenteti meg legújabb könyvét augusztus 3-án.

hirdetés
Augusztus 3-án debütál Schobert Norbi új könyve
Fotó: Facebook/Norbi Update

A családjával az Egyesült Államokban pihenő Schobert Norbi már hetekkel korábban közhírré tette, hogy augusztusban végre az üzletek polcaira kerül leleplező könyve, A nagy kalóriahazugság, melyben a kalóriaszámlálás általi fogyás csalfaságáról és a finomított szénhidrát pusztító hatásáról kívánja lerántani a leplet.

Állítom, hogy a kalóriaszámítás az elhízás szempontjából nézve teljes félreértés vagy szándékos félremagyarázás, sőt, hazugság! Az emberi szervezet nem általánosságban vett energiából, kalóriából, hanem mindenekelőtt szénhidrátból képes egy bonyolult mechanizmus révén energiát nyerni. Szervezetünk a feleslegesen elfogyasztott szénhidrátból épít zsírszövetet, hájat, így tartalékol a nehezebb időkre. A túl sok tartalék, a feleslegesen bevitt szénhidrát az oka az elhízásnak. Ráadásul a finomított szénhidrátok túlzó inzulintermelésre kényszerítik a szervezetet, s előbb-utóbb kimerítik az inzulintermelő sejteket. A rákos sejtek cukorral táplálkoznak, így a cukorbetegség többszörösére növeli a rákos megbetegedések – amúgy sem alacsony – kockázatát. Elhízás, cukorbetegség, rák. Lényegében mind a háromért a túlzásba vitt finomítottszénhidrát-fogyasztás a felelős! – olvasható a 176 oldalas könyv ismertetőjében.

Norbi a vakációzás során is folyamatosan kapcsolatban van követőivel, így a napokban megosztott egy videót, mintegy elrettentő példaként megmutatva, mi vár ránk egy amerikai szállodában, hogyan kívánják cukros üdítőkkel és szénhidrátban gazdag csemegékkel tovább hízlalni a vendégeket.

 

Helyzetjelentés az USA-ból. Merre tartunk?

Posted by Norbi Update on 2015. július 27.

A még meg sem jelent könyv egyébként máris hatalmas népszerűségnek örvend: míg a Bookline előrendelési sikerlistáján második helyezést ért el, addig a Librinél az első helyen posztol – ezzel megelőzve A szürke ötven árnyalatának folytatását.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek