Starity

Halászok mentették még egy bálna életét

2015. augusztus 17. 15:03   |   Szerző: TheDanush

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hihetetlen történésnek lehettek a tanúi azok a halászok, akik a minap egy segítséget kérő bálnának mentették meg az életét.

hirdetés

A 17 éves Mihael Riggio és Ivan Iskenderian mesélte el a nem mindennapi történetet egy helyi napilapnak. Miközben hazafelé tartottak a halászat befejeztével olyan eseménynek voltak a tanúi, amit legmerészebb álmukban sem gondoltak volna. Sydney közelében ugyanis egy bálna életveszélyes szituációba keveredett, természetesen az emberek hanyag viselkedése miatt.

Amíg a fiatal Mihael közös szelfit készített a bajba került állattal, addig Ivan azon volt, hogy eltávolítsa az állat fejére ragadt műanyagzacskókat és az őt csapdába ejtő hálót. A szájára voltak ragadva... Látszott rajta, hogy azt akarta, távolítsam el róla – árulta el az idősebb megmentő, aki kis kockázatot vállalva megmentette az emlős életét.

Az ember hanyagsága újra megmutatkozott. Hihetetlen, de igaz: az emberi fajnak teljesen mindegy, hogy hol szórja el a szemtét, figyelmen kívül hagyva, hogy ez akár több életet is veszélybe sodorhat. Még elszomorítóbb, hogy a Csendes-óceán területén úszó szemétszigetek találhatóak. Ezek a szennyszigetek már a Csendes-óceán 8,1 százalékát töltik ki, ami körülbelül Magyarország tizenötszöröse, és ez az érték napról-napra csak nő.

Via The Independent & Origo

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek