Starity

Érkezik az új Thy Catafalque-album

2015. augusztus 25. 11:11   |   Szerző: Wyrd

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rajongók örömére hosszú várakozás után új lemezzel jelentkezik Kátai Tamás. Októberben debütál ugyanis az egyszemélyes avantgárd-metalprojekt új anyaga.

hirdetés
Érkezik az új Thy Catafalque-album
Fotó: Facebook/Thy Catafalque

A Skóciában élő, de makói születésű zenész, Kátai Tamás augusztus 19-én jelentette be korongjának közelgő megjelenését, amire október 16-án számíthatunk. A lemez a Sgùrr címet kapta, ami skót gael nyelven hegycsúcsot jelent. 

A dalok többsége egyformán szól a vízről és a hegyekről, ezek kölcsönös kapcsolatáról és a hozzájuk fűződő szimbólumokról – a skót Felföld és különös módon a magyar Alföld inspirálta őket. Nincs a dalokban sok ének, de amikor igen, akkor sem kellemes. A korábbi albumokkal összehasonlítva ez a zene leginkább barátságtalan, tüskés és hideg. Szerintem ezúttal minden metalosabb – nyilatkozta a Shock magazinnak a művész, aki zenélés mellett fotózással és versírással is foglalkozik.

Fotó: Facebook/Thy Catafalque

Az album már előrendelhető a Season of Mist kiadó oldalán dupla bakelit, valamint digibook CD formátumban is, mellékletként egy 36 oldalas booklettel, amely tartalmazza Tamás még ki nem adott verseit, valamit saját készítésű fotóit is. A korábbi, 2011-es Rengeteg című korong szintén ugyanitt rendelhető meg.

A bejelentéssel egy időben került kiadásra az egyik új dal is, Alföldi kozmosz címmel, amit a zenész így kommentált: Ez egy elég spontán dal, amit a gyerekkori szobámban vettem fel a régi, tízdolláros akusztikus gitárommal, amikor hazalátogattam Magyarországra. A görög barátom, Dimitris Papageorgiou által feljátszott hegedűtéma hasonlóan spontán. A dalban nincs ének, csak a zene segítségével közvetítem a szeretetemet a nagy magyar Alföld felé, ahol születtem és felnőttem.

A lemezre az alábbi dalok kerültek fel:

  1. Zúgó
  2. Alföldi kozmosz
  3. Oldódó formák a halál titokzatos birodalmában
  4. A hajnal kék kapuja
  5. Élő lény
  6. Jura
  7. Sgùrr Eilde Mòr
  8. Keringő
  9. Zúgó

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek