Starity

Így készül az Éjjel-nappal Budapest

2015. augusztus 24. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2013 januárjában startolt a hétköznap esténként jelentkező széria, melyben amatőr színészek alakítják a főbb szerepet. A Bors annak járt utána, hogyan készülnek a szereplők egy-egy jelenetre, és hány munkáskéz áll a végeredmény mögött.

hirdetés
Így készül az Éjjel-nappal Budapest
Fotó: RTL Sajtóklub

Mint tudjuk, az Éjjel-nappal Budapest forgatókönyve egy német sorozaton, a Berlin Tag & Nachton alapul, tehát a kerettörténet adott, a színészek feladata pedig nem más, mint a történethez passzoló dialógusokat kitalálni, és életre kelteni a már jól megszokott karaktereket. Mivel a felvételek során a szereplők improvizálnak, gyakran előfordul, hogy egy-egy jelenetet a forgatáskor átírnak, ám arra is akad példa, hogy újravesznek bizonyos részeket, amennyiben a színészek úgy érzik, jobb alakítást is képesek lennének nyújtani.

A főbb szereplők mellett az elmúlt két évben számtalan mellékszereplő is feltűnt már, az eddigi adatok szerint közel 80 000 statiszta került a képernyőre a sorozatnak köszönhetően, hiszen hetente megközelítően 170 személy tűnik fel a sorozatban. Mivel a főbb karakterek körül mozog a történet, így az őket életre keltő színészek alakítása a legfontosabb, ezért nekik rendszeresen részt kell venniük színészórákon, hogy csiszoljanak a képességeiken, és még jobban a magukévá tegyék a karakterüket.

A színészek mögött is rengetegen állnak, közel 100 fős stábbal dolgozik a csapat. Érdekesség, hogy az egykori szereplők némelyike a kamerák másik oldalán foglal helyet, míg mások a megfelelő helyszínek kiválasztásáért felelősek – járt utána a Bors.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek