Starity

Dalpremier: Dalriada – Amit ad az ég

2015. augusztus 28. 15:03   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan megjelenik a Dalriada legújabb korongja, melyről ma került bemutatásra a beharangozó tétel.

hirdetés
Dalpremier: Dalriada – Amit ad az ég
Fotó: Facebook/Dalriada

Augusztusban jelent meg Mesék, Álmok, Regék címen a zenekar válogatásalbuma, ám ezzel egy időben kiderült, hogy nem ez az egyedüli lemez, amit a soproniak még idén a piacra dobnak! Elárulták ugyanis, hogy szeptemberben megérkezik immáron hatodik lemezük is, amely az Áldás címet kapta.

A zenekar nemrégiben egy különleges Dalriada-pólót is piacra dobott, mely hátulján az Ürge Bőrbe Varrt Paraszt Metal felirat olvasható. Ma viszont már a viccelődést félretéve, megosztották az első hivatalos dalt a lemezről, amelyhez egy szöveges kisfilm is készült.

Az Amit ad az ég című szerzeményről Ficzek András dalszerző a következőképp osztotta meg gondolatait a HammerWorlddelAz Áldás lemezről elsőként bemutatásra kerülő Amit ad az ég dal a szövegében azt az ősrégi magyar regét dolgozza fel, amely arról szól, hogy a honfoglalásig a magyar törzseket vezető Álmos vezér nem lépett Pannónia földjére, tehát a tényleges honfoglaláskor már nem volt vezető.

A zenekar egyébként szeptember hatodikán fellép az ingyenes Rock On! Fesztiválon, amely a Barba Negra Trackben kerül megrendezésre. Itt beszerezhető lesz a Binder Laura-vezette együttes legújabb korongja is, sőt, dedikálás is lesz. Le ne maradjatok!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek