Starity

15 érdekes tény, amit eddig nem tudtál a Trónok harcáról

2015. november 21. 11:11   |   Szerző: léda00

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sajnos a Trónok harca legújabb évadáig még várniuk kell a rajongóknak, de addig is itt van pár érdekesség, amit minden sorozatrajongónak illik tudnia.

hirdetés
15 érdekes tény, amit eddig nem tudtál a Trónok harcáról

1. George R. R. Martin a Trónok harca alapötletét ékszerteknősei ihlették, ugyanis végignézte, ahogy házikedvencei sorra pusztulnak el miközben azt képzelte, hogy lovagok, akik agyafúrt tervekkel teszik el a másikat láb alól.

2. Ausztráliában a színházak rendszeresen adják a Trónok harca paródiáját, amely a Dames of Thrones Burlesque Show címen fut.

3. A sorozat nyitányában előforduló fogaskerekekből álló várakat mind Leonardo da Vinci ezekhez hasonló találmányai inspirálták.

4. 2012-ben az Arya volt a legnépszerűbb újszülött lánynév az Egyesult Államokban.

5. Sansa Stark karakterét megformáló Sophie Turner örökbefogadta sorozatbéli farkasát, aki természetesen egy kutya, és a Zunnin nevet adta neki.

6. Az egyik jelenet felvételénél Emilia Clarke-ot olyan sok művérrel borították be, hogy utána odaragadt egy vécéülőkéhez. Elég kínos lehetett!

7. A sorozathoz a körülbelül 3000 szóból álló dothraki nyelvet egy igazi nyelvész alkotta meg.

8. Emilia Clarke a lószívevős jelenetnél csak gumicukort rágcsált – még szerencse –, de állítása szerint így sem kellett megjátszania az undort, mivel a művérnek rettenetes íze volt.

9. A sorozat első része után George R.R Martin azt az üzenetet küldte a Joeffryt alakító Jack Gleesonnek, hogy Gratulálok, mindenki gyűlöl! Hát valóban, a karakter nem nőtt sokak szívéhez.

10. A dothraki nyelven a többször említett erin a sorozatban annyi jelent, hogy kedves. A valóságban így hívják a már 7. pontban említett nyelvész feleségét. 

11. Alfie Allen a valóságban a híres Lily Allen öccse, akit nővére még egy dallal is megjutalmazott Alfie címmel. Bár a jutalom lehet, hogy kis túlzás tekintve, hogy a szerzemény arról szól, ahogy a Theont alakító színész egész nap otthon füvezik.

12. Peter Dinklage a valóságban vegán, így ha azt láthatjuk, hogy a sorozatban húst eszik az biztos, hogy nem igazi.

13. A sorozat elején még kutyákat láthattunk farkasként elmaszkírozva, azonban mindig sok volt a digitális utómunka, ezért már csak CGI-farkasot szerepelnek.

14. A Vérebet alakító Rory McCann egy müzlireklámban is szerepelt.

15. Sok szereplő nem olvasta, és nem is akarja elolvasni a sorozat alapjául szolgáló A tűz és jég dalát, mert félnek rontana a színészi játékukon, ha tudnák mi lesz a karakterük sorsa.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek