Starity

Ilyen volt az Everest forgatása

2015. szeptember 21. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeptember 17-e óta vetítik a hazai mozik a Jake Gyllenhaal, Jason Clarke és Keira Knightley főszereplésével készült Everestet. A forgatási munkálatokról Jake mesélt.

hirdetés
Ilyen volt az Everest forgatása

Alig néhány nappal azután, hogy bemutatásra került a Baltasar Kormákur rendezte drámafilm, máris hatalmas népszerűségnek örvend világszerte, ami nem is csoda olyan színészekkel a főbb szerepekben, mint Jake Gyllenhaal, Jason Clarke, Keira Knightley, Thomas M. Wright, Martin Henderson, Tom Goodman-Hill és John Hawkes. Az igaz történet alapján íródott 121 perces alkotás olyan hegymászók történetét meséli el, akik azzal a céllal indultak útnak, hogy meghódítsák az Everestet, ám közülük sajnos nem mindenki ért célba, vagy épp a visszavezető úton esett el.

A film kapcsán nemrégiben Jake-et sikerült elcsípnie az E! News riporterének, aki kulisszatitkokba is beavatta a magazin olvasóit. Amikor éppen nem forgattunk, különböző kalandokra indultunk a hegyen. Ücsörögni nem épp a legideálisabb elfoglaltság... legalábbis nem ahhoz, hogy melegen maradj... Amikor az ember nem forgat, olyankor kalandozik... Ez pedig nagyon élvezetes. (...) A napjaink legjobb része az volt, amikor reggel elindultunk, és felcuccoltunk a hegyen. Minden holmink nálunk volt, de ez nem igazán volt olyan, mint a filmben.

VIGYÁZAT, SPOLIERVESZÉLY!

A színész természetesen szót ejtett arról is, milyen érzés volt számára meghalni a képkockákon. Csak feküdtem a hóban, és a srác, aki Anatolit játszotta, megfogta a hátizsákomat... és egyenesen az arcomba vágta. A jelenettel kapcsolatban azonban a Rob Hallt alakító Jason Clarke megjegyezte, hogy Jake csupán azt kapta, amit akart, ugyanis ő kérte, hogy így érjen véget a karaktere sorsa.

Jason arról is szót ejtett, hogy a forgatás nem mindig volt élvezetes, ugyanis amikor a stáb a londoni stúdióban dolgozott, az korántsem volt egyszerű. A hátam rendetlenkedett. Sok sodródó és húzódzkodó jelenet volt, és persze olyan is, amikor lelógó kötélen kellett másznunk, miközben sót szórtak az arcunkba – elevenítette fel a színész.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek