Starity

Nem twitterezhetnek a magyarok?

2010. szeptember 22. 13:01   |   Szerző: Eszty Morgan

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyre több sztártól érkezik panasz a mikrobolog üzemeltetőihez. Állítólag több ezer értelmetlen csiripet kapnak magyar felhasználóktól. Egyesek szerint ez is lehet az egyik oka a folyamatos rendszerhibáknak. Ha ez tényleg bebizonyosodik, nem kizárt, hogy az összes magyar IP-címet kitilthatják a Twitterről.

hirdetés
Nem twitterezhetnek a magyarok?

A Mashable internetes portál véleménye szerint Justin Bieber jelezte az üzemeletetők felé nemtetszését, ugyanis a felhasználók néha több száz – ritka esetben több ezer – üzenetben követelik tőlük a visszakövetést.
A szakértők szerint ezek a csiripek nem újkeletűek, azonban az utóbbi egy évben több országból – köztük Magyarországról – is megsokszorozódott a számuk. Robert Pattinson állítólag hasonló okokból kerüli a népszerű mikroblogszolgáltatást.

Evan Williams, a Twitter vezérigazgatója elárulta, hogy tudnak a problémáról, azonban nem áll módjukban tenni ellene.

„A szolgáltatás leállását újabb erőforrások bevetésével ugyan lehet csökkenteni, de ez csak az érem egyik oldala. Jelenleg a hírességek a Twitter.com legfõbb mozgatórugói, hozzájuk köthetõ a legtöbb forgalom és persze reklámbevétel is, így az elsõdleges prioritásunk az ő igényeiknek a kielégítése. Ha ez nem lehetséges a jelenlegi keretek között, akkor drasztikusabb eszközökhöz kell folyamodnunk.” – mondta a sajtónak.

Szakértők szerint a „drasztikusabb eszközök” egyike lehet, hogy a problémás fiókokat egyszerűen megszüntetik, azaz, csak az érintett IP-címét tiltják le. Mivel azonban ez nem jelent végleges megoldást (hiszen miért ne regisztrálhatna máshonnan az illető,  például internetkávézóból, iskolából stb.), így más megoldást kell majd találniuk. Ez pedig az lehet, hogy Magyarországon letilthatják a Twitter használóit. A nagy kérdés az, hogy valóban tényleg ez a helyes megoldás?

A YouTube már szinte a kezdetek óta alkalmazza az eljárást; egyes videókat szerzői jogszabályokra hivatkozva némely európai országokból egyszerűen nem lehet elérni.

A Twitter fő felhasználói az USA-ból és Nagy-Brittanniából kerülnek ki, így a kisebb európai országok kitiltása nem okozna neki túl nagy veszteséget.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek