Starity

Meghalt Avril Lavigne?

2015. október 03. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a népszerű kanadai énekesnő már nincs az élők sorában – avagy hogyan válik egy egyszerű hoaxból egy vírusként terjedő összeesküvés-elmélet.

hirdetés

A BuzzFeed újságírója, Ryan nemrégiben látogatást tett brazil kollégáinál São Paulóban, hogy kicsit többet megtudjon az ottani kultúráról és hírszerzésről. A BuzzFeed ottani munkatársai igen meglepő összeesküvés-elmélettel álltak elő, melyet egy Avril está morta nevű blog hirdet, ahol feketén-fehéren leírják: Avril Lavigne meghalt, méghozzá nem is mostanában, hanem 2003-ban.

Az oldal természetesen több bizonyítékot is felsorakoztatott az ügy érdekében, így összehasonlításra kerültek az énekesnő korábbi fotói a mostaniakkal, melyeken szembetűnő, hogy más vonásokkal és nózival rendelkezik az énekesnő (helló, plasztikai sebészet!); döntő bizonyítékként azonban azt hozták fel, hogy a 2003-as koncertfelvételeken jól kivehető, hogy Avril sebtapaszokkal a csuklóján állt színpadra. Ebből azt a következtetést vonták le a blogolók, hogy vélhetően erei felvágásával kísérelt meg öngyilkosságot a kanadai szőkeség – és járt sikerrel.

A fent említett oldal egyenesen odáig ment, hogy azt állította: Avrilt egy hasonmása helyettesíti, az igazság pedig az énekesnő dalaiban is felfedezhető. Példának a 2004-ben megjelent Under My Skin című stúdialbum utolsó számát, a Slipped Awayt hozták fel, rámutatva arra, hogy a szerzemény korántsem az énekesnő akkoriban elhunyt nagypapájáról, hanem saját magáról szól. (Figyeljétek a vastagon szerett részeket!)

A nem mindennapi teória hihetetlen gyorsasággal járta be Brazíliát, ám mint kiderült: csupán a ottani BuzzFeed bocsátotta útjára a híresztelést, bizonyítva, hogy milyen könnyű megtéveszteni az embereket, hiszen mindenki éhezik a szaftos pletykákra és a botrányra, melyet maga a pletykát terjesztő blog is megerősít, méghozzá a legelső sorban:

Ez a blog azért jött létre, hogy rávilágítson, milyen valódinak tűnhetnek az összeesküvés-elméletek.

Az álhírt azóta mégis több tízezren osztották meg – és osztják meg még most is – ész nélkül, miközben az énekesnő él és virul, mi több: szeptember 27-én ünnepelte 31. születésnapját egy hatalmas buli keretein belül legjobb barátai társaságában, melyről boldogan tudatta rajongóit az Instagramon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek