Starity

Végre nyugodtan alhatunk! Magyarázatot találtak egy régi bakira a Reszkessetek, betörők!-ből

2015. október 06. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1990 óta volt megválaszolatlan a kérdés, miszerint hogyan rendelhetett pizzát Kevin, ha a szülei képtelenek voltak elérni őt párizsi vakációjuk alatt.

hirdetés

Valószínűleg nincs is olyan ember a Földön, aki ne látta volna legalább egyszer a Macaulay Culkin főszereplésével készült, 1990-ben bemutatott karácsonyi filmet, a Reszkessetek, betörők!-et, így valamennyien emlékszünk is arra a jelenetre, amikor Kevin a nyolcévesek furfangjával járt túl a pizzafutár eszén.

Mint tudjuk, a család Párizsba készült utazni a közeli családtagok meglátogatása végett, és mivel az elutazás előestéjén egy vihar miatt tönkrement a villanyvezeték, a család otthon felejtette Kevint. Amint a család leszállt Párizsban a gépről, rögtön telefonálni próbáltak a gyereknek, hogy tudassák: indulnak haza hozzá, ám a kísérletek kudarcba fulladtak.

Ha Mrs. McCallister nem érhette el kisfiát, Kevin hogyan rendelhetett telefonon keresztül pizzát?

A jogosan felmerülő kérdést a Redditen vetette fel valaki, majd a sok kommentelő között felbukkant egy illető, aki azt állította, nincs is logikai bukfenc a filmben, legalábbis ő sosem gondolta annak:

Én mindig azt feltételeztem, hogy a vezetékeket leszakító fa a város fő telefonvonalát vágta el, és nem azt, amivel a településen belül telefonálhattak.

- írta a phire nickre hallgató reddites felhasználó.

Jól hangzik, de vajon tényleg ez történt? A Huffington Post nem hagyta annyiban, megkérdezte az AT&T telefontársaság alelnökét erről a kérdésről, aki szerint hihető ez a forgatókönyv:

A telefonhálózatok rengeteget változtak az évek során, de annak idején még két különböző típusú telefonos kapcsolat létezett, a kisebb telefonközpontok a helyi hívásokat külön vonalakon kapcsolták össze, a távolsági hívások viszont a lokális telefonközpontokat összekötő nagykapacitású trönkvonalakon keresztül bonyolódtak.

Tehát, ha távolsági vonal sérült meg, akkor még mindig lehetett helyi hívásokat bonyolítani, így a szakértő szerint 1990-ben abszolút hihető ez a forgatókönyv, annak ellenére, hogy mára már a telefonhívások teljesen más technológiára épülnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek