Starity

Bréking! Felcserélődött szerepekkel tér vissza a Twilight-sorozat!

2015. október 06. 20:08   |   Szerző: Gurs

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az írónő nemrég bejelentette, hogy folytatódik a Twilight, de elég szokatlan módon: felcseréli a nemeket az új történetben.

hirdetés
Bréking! Felcserélődött szerepekkel tér vissza a Twilight-sorozat!
Fotó: Entertainment Weekly

Stephenie Meyer tíz évvel ezelőtt óriási sikert aratott a Twilight címet viselő könyvsorozatával, ami nem csak könyvben, de filmben is megállta a helyét. Többmilliós rajongótáborra tett szert az évek során, akik izgatottan várták, hogy mi lesz a következő projektje az Alkonyat-széria után. Ugyan az írónő többször is emlegette, hogy trilógiának szánja a történetet, számíthattunk arra, hogy lesz folytatása az őrületnek.

Stephenie meg szerette volna lepni a Twilight-rajongókat egy Edward-szemszögű könyvvel, a Midnight Sunnal, ám mielőtt befejeződhetett volna a regény, illegálisan felkerült az internetre az első tizenkét fejezet. Az írónő a kialakult helyzetet nagyon a szívére vette, és bejelentette, hogy nem fogja tovább folytatni a megkezdett kötetet, a rajongók legnagyobb bánatára.

Mindenki izgatottan várta, hogy mi fog történni: vajon Meyer meggondolja magát, és folytatja másik sikerkönyvét, A burkot, vagy esetleg mégis úgy dönt, hogy meglepi rajongóit a már kész könyvvel. Ám egyik feltevés sem bizonyult igaznak, ugyanis az írónő egy teljesen más típusú irománnyal rukkolt elő.

Stephenie maga jelentette be a hírt, hogy egy új regénnyel jelentkezik, melyben a Twilight nemei megcserélődnek; azaz Beau lesz Bella fiú megfelelője, míg Edythe néven tűnik fel Edward, ezúttal lány szerepben. Valószínűleg azért íródott ez a történet, hogy Meyer enyhítsen a feminista rajongók kritikáin, illetve állítólag sok régebbi hibát is kijavított, amik a korábbi kötetekben előfordultak; ilyenek például a gyakori szóismétlések.

A kötet címe Life and Death: Twilight Reimagined [magyarul: Élet és halál: Twilight újragondolva] lesz, és egy igazán vaskos, megközelítőleg 442 oldalas műrűl beszélhetünk. A borító is napvilágot látott, melyen az almát tartó kéz megmaradt, ugyanakkor a gyümölcs színe ezúttal nem piros, hanem zöld lett.

Kép: Entertainment Weekly

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek