Starity

Brian May és Kerry Ellis márciusban két koncertet ad a Budapest Kongresszusi Központban!

2015. október 07. 12:12   |   Szerző: Liquid Production

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Brian May, a legendás Queen együttes gitárosa Budapesten ad koncertet nem más, mint a londoni West End és a New York-i Broadway legújabb legnagyobb sztárjával, Kerry Ellisszel!

hirdetés
Brian May és Kerry Ellis  márciusban két koncertet ad a  Budapest Kongresszusi Központban!

A két sztár úgy döntött, hogy One Voice elnevezésű turnéjukat Kelet-Európára is kibővítik és  a térségben 11 koncertet adnak jövő márciusban. Magyarországot az a megtiszteltetés érte, hogy a Danubius Music szervezésében ebből két előadás lesz Budapesten a Kongresszusi Központban március 11-én és 12-én.

Brian May, aki most fejezte be a Queen + Adam Lambert turnéját Dél-Amerikában, örömmel tér vissza Kelet-Európába jövőre, melyről így nyilatkozott: “Megtiszteltetés számmora, hogy újra Kelet-Európában léphetek fel, ahol 1986 óta nagyon sokszor koncertezhettem, így ez egyfajta harmincéves évforduló is lesz számomra.”

Brian May számára Budapest ráadásul – többek között Prága, Szófia, Prága, Krakkó mellett – minden bizonnyal az egyik legkülönlegesebb helyszín lesz, hiszen harminc évvel ezelőtt a Queen együttessel a Népstadionban tartott koncertjükből készült a Live Magic című koncertfilm. 

A One Voice Ruth Moody szerzeménye, aki a hires kanadai női zenekar, a Wailin’ Jennys egyik alapítója volt. Brian  erről így nyilatkozott: Ez a dal nem más, mint művészet a művészet kedvéért. Valami olyasmi, amire már most nagyon büszke vagyok. Kerry Ellis fantasztikus, és kristálytiszta énekhangja mellett a One Voice-nak egy kristálytiszta emberi üzenete is van: soha ne feledjük, hogy van hangunk, amellyel sok mindent megváltoztathatunk!

Brian May és Kerry Ellis a We Will Rock You – The Musical szereplőválogatása kapcsán találkozott először Londonban. May lett a producere az énekesnő Anthems című stúdióalbumának öt évvel ezelőtt, amelyet egy turné is követett 2011-ben. Ezek után egy igazán különleges, bensőséges hangulatú és nagyon sikeres turnéra indultak: a Born Free Tour keretében gyertyafény mellett akusztikus koncerteket adtak, hogy így hívják fel a figyelmet a Born Free Foundation elnevezésű kezdeményezésre, amelyet Virginia McKenna alapított a veszélyeztetett állatfajok megmentésére. A művészpáros a koncertekből egy élő albumot is kiadott  Acoustic by Candlelight címmel.  

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek