Starity

Nyolc érdekesség, amit nem tudtál a hazánkba érkező Ghost zenekarról

2015. október 10. 09:09   |   Szerző: Live Nation

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Karrierjük 2010-es bemutatkozó albumuk óta folyamatosan felfelé ível, és amióta a rock legnagyobb sztárjai közül is többen nyilvánosan a rajongóiknak vallják magukat, sőt, Phil Anselmo a saját koncertein is Ghost polóban lép színpadra, Dave Grohl pedig szabadidejében az aktuális Ghost album elkészülte körül bábáskodik, azóta érthetően még többen érdeklődnek a csapat iránt.

hirdetés
Nyolc érdekesség, amit nem tudtál a hazánkba érkező Ghost zenekarról
Fotó: Jon Blacker

A hattagú svéd formáció november 22-én látogat hazánkba, és áll a budapesti Barba Negra Track színpadára, így kedvcsinálónak elhoztunk nyolc érdekességet a csapatról.

1. Egy több mint 800 éves svéd kisvárosból, Linköpingből származnak, amely Stockholmtól délre található és a Ghost imidzsében valószínűleg szerepet játszhat, hogy a város a régió püspöki székhelye. 

2. A zenekar fejlett humorérzékét bizonyítja az is, hogy saját számaik mellett több feldolgozást is a repertoárjukon tartanak: például az ABBA I’m a Marionette című dalát, a Here Comes The Sun-t a Beatlestől vagy az Army Of Lovers Crucified-ját.

3. Infestissumam című második albumuk amerikai megjelenése azért csúszott, mert nem találtak olyan gyárat, aki hajlandó lett volna legyártani a CD-t. Négy különböző gyártó is visszaadta a megbízást, amikor meglátták a deluxe verzió borítóját, ami egy XVI. századi ábrát használt – egy orgiáról.

4. Egy interjúban bevallották, hogy 2013-as turnéjukon egyszer Dave Grohl öltözött be az egyik Névtelen Szellemnek és ment színpadra a csapattal.

Fotó: Facebook / Ghost

5. Miután kizárólag beöltözve és maszkban lépnek nyilvánosság elé, igazi személyazonosságukat pedig titokban tartják, így könnyen el tudnak vegyülni akár koncert után is a rajongók között civilben. Az igaz, hogy ennek az ismeretlenségnek az egyetlen hátránya, hogy ha elveszitik a passzukat, akkor még néha a saját technikusaik sem ismerik fel őket, és komoly háttérmunka szükséges ahhoz, hogy be tudjanak jutni a saját öltözőjükbe végül.

6. A banda két tagja írja az összes dalt, ezeket először akusztikus verzióban dolgozzák ki, majd a próbákon adják hozzá a többi hangszert és végül a teljes csapat együtt véglegesíti az új szerzemények hangzását.

7. Második albumukat Nashville-ben rögzítették, de menetközben át kellett menniük Hollywood-ba a felvételek befejezéséhez, ugyanis Tennessee államban nem találtak olyan kórust, amelyik hajlandó lett volna felénekelni a Ghost dalszövegekkel a kórusbetéteket.

8. Chicagoban egy heavy metál stílusú étterem, a Kuma’s Corner The Ghost elnevezéssel árul egy hamburgert a zenekar iránti tiszteletből, amelyben vörösboros kecskehús található. A helyi katolikus szervezet követeli a fogás eltüntetését az étlapról, de a hely tulaja nem hajlandó erre, miután a szóban forgó hamburger meglehetősen népszerű és ízlik a vendégeknek. 

Ha kedvet kaptál egy szellemes bulira, akkor ne késlekedj a jegyvásárlással, melyet a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatán tehetsz meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek