Starity

Depresszióval és pánikbetegséggel küzdött Sarah Silverman

2015. október 14. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznő a Glamournak adott interjújában árulta el, hogy 13 éves kora óta küzd depresszióval és pánikbetegséggel, melyet egy általános iskolai osztálykirándulás váltott ki.

hirdetés

Sarah Silverman a legtöbb hivatalos megjelenésekor magabiztosan lép a kamerák elé, azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy a felszín alatt azonban egy folyamatosan stresszelő, depresszióval és pánikbetegséggel küzdő egyén lakozik. A színésznő nemrégiben a Glamour riporterét avatta be titkába, melyet gyerekkora óta cipel a vállán.

A depresszió 13 éves koromban tört rám egy osztálykiránduláson, amikor is el kellett rejtenem azt a szégyenletes titkot, hogy bepisiltem

– elevenítette fel a történteket Sarah, aki azt is elmesélte, hogy édesanyja jött érte, és vitte haza, de ezzel nem ért véget a történet, ugyanis szörnyen gátlásossá vált, és náthára hivatkozva nem járt iskolába néhány napig.

Az osztálytársai elől való rejtőzködés aztán annyira bejött neki, hogy végül nem tért vissza az iskolába, barátai elmaradtak mellőle, és a depresszió mellé felvehette a listájára a pánikbetegséget is. Erről a nehéz időszakról így nyilatkozott:

Minden egyes lélegzetvétellel fáradtabbnak éreztem magam. Azt mondogattam magamnak, hogy haldoklom, már nincs sok hátra. Ijesztő volt. A pánikroham elmúltával azonban a depresszió továbbra is megmaradt. Egyszer a nevelőapukám megkérdezte, milyen érzés ez számomra, én pedig így feleltem: »Olyan érzés, mintha honvágyam lenne, miközben otthon vagyok«.

Sarah az azóta eltelt években számtalan terápiát végigcsinált, gyógyszerek, szorongásoldók és antidepresszánsok tömkelegén rágta át magát, mára azonban viszonylag jól kezeli a betegségeit, de úgy érzi, még mindig szüksége van arra, hogy időnként felkeresse terapeutáját.

Együtt éltem a depresszióval, és megtanultam kezelni, vagy legalábbis a lehető legjobban túllendülni rajta

– vallotta a jelenleg is gőzerővel forgató színésznő, akit rajongói legutóbb az október 2-án debütált Gravy című vígjátékban láthattak szerepelni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek