Starity

A telenovellák és a romantika királyaként emlegetik Fernando Colungát

2015. október 15. 15:03   |   Szerző: Walterné Dr. Lukács Mária

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az utóbbi időben hozta igazán lázba és állította premier plánba Fernando Colungát a napokban bemutatott új sorozata, a Szenvedély és hatalom (Pasión y poder), ahol stílust váltott és a romantikáról áttért a gonoszkodás mezejére.

hirdetés
A telenovellák és a romantika királyaként emlegetik Fernando Colungát

Fernando Colunga jövőre lesz 50 éves. Több mint 10 éves pályafutása alatt Mexikó legnagyobb hősszerelmes sorozatsztárjává tették felejthetetlen szerepei. Népszerűségével csúcsot döntött: egyedülálló művész lett Mexikóban. A nézők rajongása Elvis Presley-hez és Engelbert Humperdinckhez hasonlóan, arra a piedesztálra emelte, ahol tálentuma és kiváló színészi teljesítménye miatt az őt megillető King of Romance elnevezést kapta.

Európai nézőként alapvetően csak azokat a sorozatait tudjuk méltatni, amelyeket Magyarországon is vetítettek a kereskedelmi csatornák. Ezekből, a magazinokban róla írt közleményekből, valamint az interneten közzétett tájékoztatásokat alapul véve könnyűszerrel megítélhető a tehetsége, kiváló színészi teljesítménye és személyiségének sokszínűsége. Világszerte nők millióinak bálványa lett, s nemcsak korosztálya körében; a fiatalabb és idősebb hölgyeknél is kivívta magának a Romantika Királya, vagyis a megtisztelő King of Romance titulust.

Az előző évszázadban Elvis Presley-t kiáltották ki a rock n' roll műfaj királyává, Engelbert Humperdinck pedig romantikus dalai által érdemelte ki a King of Romance címet. Fernando Colunga tehát immár a harmadik úriember a sorban, akit kiemelkedő tehetsége és alakításainak profizmusa végett az a megtiszteltetés ért, hogy magának tudhatja ezen hízelgő jelzőt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek