Starity

Először mesélt repülőbalesetéről Travis Barker

2015. október 18. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tinédzserkori jövendölése majdnem valóra vált, és kis híján ő is odaveszett a 2008-as repülőgép szerencsétlenségben.

hirdetés

Tinédzserként többször hangoztatta Travis Barker, hogy úgy hiszi, repülőgép szerencsétlenségben fog meghalni. Azt persze nem sejthette, hogy jövendölése néhány éven belül valóra is válhat, ám szerencsére megúszta a brutális balesetet, melyben négy kollégája vesztette életét.

2008. szeptember 19-ét írtak a naptárak, amikor a Blink-182 dobosa egy Learjet 60-as járattal utazott öt másik társával, ám szerencsétlenségükre a gép Dél-Karolinában lezuhant, a balestet pedig csupán Travis és Adam Goldstein (ismertebb nevén DJ AM) élte túl – csodával határos módon. A zenész nemréigben életéről írt könyvet Can I Say: Living Large, Cheating Death, and Drums, Drums, Drums címmel, melyben őszintén mesél arról, hogyan élte túl a katasztrófát. (FIGYELEM: megrázó sorok következnek!)

Totálisan bepánikoltam. Próbáltam húzni a vészkijárat fogantyúját, de nem mozdult, így kirúgtam az ajtót, és kiugrottam a gépből – egyenesen a szárnyra, ami csúszós volt a ráfolyt üzemanyagtól. Az én ruháimat is átitatta az anyag, és egyszer csak lángra kaptam. A lábamtól a hátamig tűzben állt a testem. Szaladni kezdtem. Futás közben levettem magamról a pólómat, ledobtam a sapkámat, megszabadultam a nadrágomtól, de továbbra is lángok borították a testemet. Meztelenül futottam tovább amilyen gyorsan csak tudtam, közben a kezemmel takartam a péniszem, de minden más részem égett. Csak futottam tovább, és hittem abban, hogy kihunynak a lángok. Abban a pillanatban a családomért rohantam. Nem érdekelt semmi más, csak az, hogy újra a gyerekeimmel, az apámmal, a húgommal és Shannával lehessek... Nem hittem abban, hogy túl fogom élni

– olvashatóak a világhírű dobos sorai a két nap múlva megjelenő könyv lapjain. A tragikus balesetnek egyébként immár ő az egyetlen túlélője, ugyanis a vele együtt megmenekült Adam néhány hónappal a szerencsétlenség után túladagolásban hunyt el.

Az egész világot megrengető katasztrófában Barker súlyos égési sérüléseket szenvedett, és 11 hetet töltött kórházban, mire felépült. Szerencsés megmeneküléséért pedig azóta sem lehet elég hálás.

Tudta, hogy gyerekeiért életben kell maradnia (Fotó: Travis Baker / Facebook)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek