Starity

Daniel Radcliffe: „Az emberek azt hiszik, hogy egy pöcs vagyok!”

2015. október 21. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szemüveges varázslótanonc immár a múlté, a Playboy legújabb számának címlapján ugyanis egy felnőtt férfi néz farkasszemet velünk. Daniel a magazin riporterének mesélt a Harry Potter által szerzett hírnevéről.

hirdetés

Fotó: Playboy (Gavin Bond)

Mintha csak tegnap lett volna, hogy megjelent az üzletek polcain az első Harry Potter-regény, majd a második, és végül világszenzációvá vált a Roxfort padjait koptató varázslótanonc története. A film természetesen nem csupán kitömte a szereplők zsebét és felhízlalta bankszámlájukat, hanem a sikert és világhírnevet is meghozta nekik. Erről az embert próbáló időszakról mesélt a Playboy riporterének a Harry Pottert életre keltő Daniel Radcliffe.

Amikor az első nem Harry Potterről szóló filmemet, a Fiúk a partont forgattam, nagyon közel kerültem az egyik sminkért és frizuráért felelős csapathoz. Néhány hét után összeszedtem a bátorságom, és megkérdeztem tőlük, mit gondoltak, milyen leszek, amikor megtudták, hogy velem kell együtt dolgozniuk. Azt felelték, hogy arra számítottak, hogy egy pöcs leszek. Ez a fogalom él ugyanis az emberek fejében az olyan emberekről, akik gyerekként váltak híressé. Az emberek azt várják tőlem, hogy seggfej vagyok

– vallotta a 26 éves színész, aki 10 éves kora óta forgat, első szerepét 1999-ben a Copperfield Dávid című minisorozatban kapta. Az interjú során természetesen szót ejtett a sikert meghozó Harry Potter-sorozatról is, melynek munkálatait saját elmondása szerint jobban élvezte, mint a szereplőgárdát alkotó fiatalok többsége.

Mindannyiunk legnagyobb szerencséjére ki*****ttul élveztem a munkám. Láttam, hogy voltak srácok, akik halálra unták magukat, én meg nem értettem, mit csinálnak. Számomra ott és akkor az volt a legjobb hely a világon. Imádtam a "felvétel" szótól kezdve a végéig. Élveztem mindazt az őrült, fura szarságot, amit nap mint nap csinálnom kellett.

Daniel azt is elárulta, hogy nagyon nehéz volt számára megbirkózni a hirtelen a nyakába szakadó népszerűséggel – ezért is fordulhatott elő, hogy gyakran nézett a pohár fenekére.

Az első alkalmakkor, amikor elkezdtem bárokba és pubokba járni, próbáltam úgy tenni, mintha nekem is normális életem volna. Aztán amikor felismernek, elő is kerülnek a kamerás telefonok, ha már egy bárban látnak. Végül pedig az ember megtanul alkalmazkodni ehhez az életmódhoz

– nyilatkozta a színész, aki burkoltan azt is elárulta, hogy ugyan valamilyen szinten tökretette a gyerekkorát a folyamatosan ráirányuló figyelem, ennek ellenére a mai napig a szívében dédelgeti a Harry Potter emlékét, és arról is őszintén mesélt, mit gondol, miért lehetett ennyire sikeres mind a könyv-, mind a filmsorozat.

Az emberek azért vannak még mindig megőrülve J. K. Rowling történetéért, mert maga a sztori zseniális. Persze így is vannak olyanok, akik nem akarják elolvasni, de azok száma, akik nem szeretik a történetet, igen alacsony. A könyvek nagyszerűek, és a lehető legjobbkor jelentek meg a piacon, amikor még a társadalom tartott a számítógépes játékok felemelkedésétől, ám mostanra az olvasás a múlt homályába vész. 

A Harry Potter felett elhatalmasodó rajongás és szenzáció fényében nem csoda, hogy a világ minden táján ismerik Daniel nevét, és ahol jár, mindig a nyomába szegődik egy-egy fanatikus, aki szívesen készítene egy közös képet a filmsztárral. A rajongókkal való kapcsolatáról így nyilatkozott a színész:

Az, hogy az utcán járva felismernek, megtanította nekem, hogy az emberek többsége udvarias és kedves, és csupán egy gyors képet szeretnének készíteni velem. Időnként az ember kifogja a s*ggfejeket is, akik alapvetően jó esetben részegek. Ők is ugyanúgy szeretnének egy közös képet, ugyanakkor továbbra is ragaszkodnak a szerepükhöz. Ilyesmiket mondanak: Csak, hogy tudd: sosem szerettem igazán a Harry Potter-filmeket. Én meg azt gondolom magamban, hogy Kösz, seggfej, csak 10 évet áldoztam azokra a filmekre az életemből. A múltkor például odajött hozzám egy lány, és megkérdezte, hogy csinálhatnánk-e egy közös képet. Én meg azt feleltem neki, hogy Igen, persze, ha szeretnéd. Ő erre azt mondta, hogy nem is kellett volna megkérdeznie, mert valójában nem is szeretné. Én meg csak röhögve néztem rá, hogy most akkor mi a f*sz van? Amikor elment, Erin, a barátnőm azt mondta, hogy nem kell szükségszerűen udvarias lennem, pláne, ha valaki bunkózik velem, de még mindig jobb vagyok, mint Rupert Grint, aki egyszerűen nem tud nemet mondani a rajongók kéréseire

– árulta el Daniel.

Fotó: Playboy (Gavin Bond)

A színészt egyébként 2016-ban több filmben is láthatjuk, ugyanis idén is megfeszített tempóban dolgozott. Január 1-jén debütál a Young Americans címet viselő vígjátéka, február 25-én kerül a mozikba a főszereplésével készült Victor Frankenstein, június 10-én pedig a Szemfényvesztők második részében tér vissza a filmvászonra.

A fent említett alkotásokon túl rajongói láthatják továbbá az Imperium című thrillerben, és megcsillogtatja a tehetségét a Swiss Army Man című drámában is. Aki pedig addig sem szeretne Daniel-hiányban szenvedni, és még nem látta a szereplésével készült, augusztus 27-én megjelent Kész katasztrófa című vígjátékot, az mindenképpen pótolja be a lemaradást!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek