Starity

Adele letaszította a trónról Taylor Swiftet

2015. október 25. 14:02   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Két napja jelent meg Adele visszatérő dala, a Hello, amivel ismét elsöprő sikert aratott világszerte. És ha ez még nem volna elég, a 25 című album első kislemezének kisfilmje még rekordot is döntött.

hirdetés

Négy év kihagyás után Adele visszatért a slágerlisták legtetejére. Október 23-án jelent meg vadonatúj, Hello című dala, amivel sikerült visszaültetnie magát a popzene képzeletbeli trónjára. A dal és a hozzá készült videoklip is rekordot döntött, aminek minden bizonnyal csupán egy előadó nem örül; Taylor Swift, hiszen a brit énekesnőnek sikerült megdöntenie Taylor májusi rekordját, amit a Bad Blood című dalával állított fel. 24 óra alatt a Hello videoklipjét több mint 23 millióan tekintették meg, ezzel megsemmisítve a korábbi rekordot (Taylor Swift – Bad Blood - 20,1 millió megtekintés).

Habár egyelőre Adele még csak egy új, 24 órás rekordot állított fel, sokan úgy gondolják, hogy a kisfilm népszerűsége nem fog lecsillapodni, ugyanis a Hello jelenleg már az 50 milliós nézettséget is elérte, így tehát elég nagy esélye van további rekordokat is felállíthat.

A videoklip mellett az eladások terén is rendkívül népszerű a kislemez. Jelenleg alig van olyan ország, ahol az iTunes-on nem állna első helyen a dal. A Global iTunes listája alapján Adele dala egészen pontosan 97 országban foglalja el az első helyet. A Hello megjelenésével maga az album is előrendelhetővé vált, így nem meglepő, hogy a 25 jelenleg 88 országban előzi meg az összes többi előadót. Az album egyébként november 20-án fog megjelenni világszerte.

A fentebb látható számok látván albumeladások terén veszélyben állhat a pophercegnő, Britney Spears rekordja, amit még 2000-ben állított fel Oops! I Did It Again című albumával. Akkor 1,3 millió darabot sikerült eladnia az énekesnőnek az első héten, azóta is tartva ezt az elképesztő rekordot. Ha nem is sikerül Adele-nek elérnie ezt a magas számot, tagadhatatlan, hogy a novemberi megjelenés ellenére is 2015 legsikeresebb albuma lehet a 25.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek