Starity

Íme a 2015-ös MTV EMA nyertesei

2015. október 26. 08:08   |   Szerző: Red Lemon Media

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Akrobatikus előadások, két lábon járó tévékészülékek, őrjöngő közönség – vasárnap este minden a zenéről szólt a milánói Mediolanum Forum színpadán, ahol a világ legtehetségesebb énekesei vették át az MTV Europe Music Awards díjait. Az est legnagyobb győztese a visszatérő Justin Bieber volt, aki a Legjobb férfi előadó és a Legjobb rajongótábor díj mellett még három kategóriában nyert szobrocskát, míg a nagy esélyes Taylor Swift 9 jelöléséből csupán egyet tudott díjra váltani. Az idei show-t a sztárvilág jófiúja, Ed Sheeran vezette, aki a házigazda szerep mellett két kategóriában is győzedelmeskedett.

hirdetés
Íme a 2015-ös MTV EMA nyertesei

Repkedő sztárok, felejthetetlen élő produkciók és egy cuki-vagány házigazdaduó: vasárnap este az MTV Europe Music Awards gálán újra egybegyűlt a zeneipar színe-java, hogy megünnepeljék 2015 legtehetségesebb előadóit és énekeseit.

A gálát idén a visszafogottságáról és érzelmes dalairól ismert Ed Sheeran vezette, aki az este folyamán a Rudimentallal kiegészülve élőben is bebizonyította, hogy méltán nyerte el a Legjobb Élő Produkció és a Legjobb World Stage előadás díját. A gála másik házigazdája az ausztrál vadóc, Ruby Rose volt, aki nehézfiúkkal szkanderozott, két lábon járó tévék között konferált, tetoválást varratott és több mint tízszer öltözött át a show folyamán.  

Az MTV EMA tavalyi háziasszonya, Nicki Minaj idén elnyerte a Legjobb Hip Hop előadónak járó díjat; Legjobb Pop kategóriában a One Direction tarolt; Rihanna lett 2015 Legjobb női előadója, míg Taylor Swift a Legjobb dal kategóriában győzedelmeskedett.

Az este legnagyobb nyertese, Justin Bieber hat jelöléséből ötöt szobrocskára tudott váltani, többek között ő lett 2015 Legjobb férfi előadója, megnyerte a Legjobb stílus címet és rajongóinak, a hűséges Beliebereknek köszönhetően – akik idén legyőzték a One Direction és a 5 Seconds of Summer fanokat – Justin nyerte a Legjobb rajongótábor kategóriát is. Az idei év legsikeresebb visszatérője a közönség nagy örömére élőben is fellépett, talpig pirosban adta elő What Do You Mean című slágerét. 

Justin mellett színpadra lépett Macklemore és Ryan Lewis is, akik Downtown című számuk videoklipjét elevenítették meg mopedek, mozgó járdák és a színpad felett repkedő Eric Nally segítségével. A duó az ütős fellépést követően hazavihette a Legjobb videónak járó díjat, maguk mögött hagyva ezzel olyan nagy esélyeseket, mint Taylor Swift, vagy Kendrick Lamar.

Ellie Goulding is látványos élő show-val kápráztatta el rajongóit: a szőke énekesnő egy hatalmas, szétnyíló kristályból kiemelkedve adta elő Love Me Like You Do című számát, míg a táncos lábú Jason Derülo Want To Want Me című slágerét énekelte el az MTV EMA színpadán.   

Az este másik emlékezetes pillanata a legendás tenor, Andrea Bocelli produkciója volt, aki a házigazda Olaszország tiszteletére élőben adta elő a Time To Say Goodbye című klasszikust. Az estét Pharrell Williams megható produkciója zárta, aki Freedom című számát énekelte el, miközben a közönség egy hatalmas, nemzeti lobogók százaiból álló zászlót tartott fel a milánói főtéren, ezáltal csatlakozva az MTV Szabadság kampányához, amelynek célja, hogy világszerte felhívja a figyelmet a jelenlegi menekültügyi válságra. 

Az idei MTV EMA-t világszerte több mint 600 millió tévén nézték, jövőre a gálát Rotterdamban rendezik. A díjátadó feliratos ismétlését először október 26-án, hétfőn 19:00-től vetíti az MTV, a VIVÁ-n 22:00-től látható majd a show.

A 2015-ös MTV EMA győztesei:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek