Starity

Kate Winslet szerint a közösségi média tönkreteszi a gyerekek és a szülők közötti kapcsolatot

2015. november 03. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A háromgyermekes Kate is szerepet kapott az új Steve Jobs-filmben, ám saját bevallása szerint korántsem tartja olyan fantasztikus dolognak a technológia fejlődését, mint filmbeli karaktere.

hirdetés
Kate Winslet szerint a közösségi média tönkreteszi a gyerekek és a szülők közötti kapcsolatot

Kate Winslet ugyanis úgy hiszi, hogy éppen az innovatív technológia – ide értve az internet és a közösségi oldalak térhódítását – a felelősek azért, hogy folyamatosan távolodnak a szülők és a gyerekek egymástól. Míg előbbieknek folyamatosan képezniük kell magukat, hogy lépést tartsanak az újdonságokkal; addig utóbbiak ebbe a felgyorsult világba születnek bele.

Úgy gondolom, hogy a szülők kezdik elveszíteni az irányítást a gyerekek fölött. Különösen, ha elfoglalt szülőkről van szó. Nagyon nehéz rajta tartani a szemünket a gyerekeken

– nyilatkozta a Sunday Timesnak a színésznő, aki arról is őszintén mesélt, hogy ő maga igyekszik kordában tartani gyerekei internethasználatát, és megszabja, mennyi időt tölthetnek a különböző készülékek előtt a csemeték.

Az emlék, amit megosztasz, nem marad többé a tiéd

– vallja a 40 éves szőkeség, és azt is elárulta, hogy megtiltotta, hogy gyerekei olyan alkalmazások szolgáltatásait vegyék igénybe, mint amilyen például az Instagram. Meglátása szerint ugyanis kell, hogy a szülők figyelmet szenteljenek a gyerekeiknek, és tudomásuk legyen arról, mi mindent osztanak meg utódaik a közösségi médián keresztül.

A közösségi oldalak óriási befolyással bírnak a fiatal lányok és nők önértékelésére, hiszen mindent, amit csinálnak és amit megosztanak, azért teszik, hogy felhívják magukra a figyelmet és elismerést vívjanak ki. És hova vezethet mindez? Étkezési rendellenességhez

– magyarázta Kate.

A színésznő szerint kell egy egészséges határt felállítani aközött, hogy mi az, ami megosztható, és mi az, ami már inkább magánügy – ezáltal nincs helye a világhálón. Valamint arra is igyekszik felhívni a fiatalok figyelmét, hogy nem szabad mindennek bedőlni, amit az interneten látnak, és ne is a magazinok címlapján pózoló, agyonphotoshoppolt modelleket tekintsék követendő példának, hiszen a természetesség az, ami mindenkinek jól áll. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek