Starity

A készítők ki akarták tenni Johnny Depp szűrét A Karib-tenger kalózai forgatásáról

2015. november 11. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Johnny Depp neve már-már összeforrt Jack Sparrow-éval, így nehéz elképzelni, milyen is lenne nélküle a népszerű filmsorozat, pedig saját bevallása szerint majdnem kirúgták a forgatásról.

hirdetés
A készítők ki akarták tenni Johnny Depp szűrét A Karib-tenger kalózai forgatásáról
Fotó: Disney Enterprises

Kétségtelen tény, hogy karrierje egyik legjobb alakítását nyújtotta a 2003-ban hódító útjára indult A Karib-tenger kalózai című alkotásban Johnny Depp, ám elmondása szerint a Disney fejesei korántsem voltak elájulva az alakításától – olyannyira nem, hogy ki akarták rúgni. A történtekről a Los Angelesben megrendezésre került AFI Fest keretein belül adott interjúja során számolt be részletesen.

A kollégáimtól hallottam, hogy a Disney akkori vezetője, Michael Eisner arról panaszkodott, hogy A jó Isten áldja meg, Johnny Depp totálisan elrontja a filmet! Részeg? Vagy meleg? Én meg már vártam, mikor rúg ki, de több okból kifolyólag nem került erre sor

– elevenítette fel a történteket a színész, aki azt is elárulta, hogy minden általa megformált karaktert homoszexuálisnak képzel el.

Johnny arról is lerántotta a leplet, hogy Jack Sparrow karakterének megformálásához Keith Richards és a Pepé Le Pew névre keresztelt Bolondos dallamok-karakter személyiségjegyeit használta fel, és alkotta meg ezáltal napjaink legismertebb kalózát.

A készítők mindezek fényében igencsak meglepődtek, amikor végül hatalmas siker lett a film annak ellenére, hogy nem voltak elégedettek a főszereplő játékával, a filmsorozat pedig napjainkra egy egész világot átfogó franchise hálózattá nőtte ki magát. Az első részt követően további három rész landolt a mozikban, a legújabb pedig előreláthatóan 2017 nyarán kerül a filmvászonra Orlando Bloom, Geoffrey RushKaya ScodelarioJavier Bardem és Brenton Thwaites főszereplésével.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek