Starity

Birodalmi kitüntetést vehetett át a Sherlock sztárja

2015. november 12. 17:05   |   Szerző: Barbus87

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit színészt kiemelkedő munkásságáért és jótékonysági feladatvállalásai miatt tüntették ki a megtisztelő ranggal.

hirdetés

 

Mint arról már júniusban beszámoltunk, Benedict Cumberbatch elnyerte a Brit Birodalom (CBE) parancsnoki fokozatát, amit a minap II. Erzsébet a Buckingham-palotában át is adott a színésznek. Egyébként ez a második legmagasabb rangú kitüntetés amit a királynő adományozhat, ennél magasabb elismerés már csak a lovaggá ütés. 

Érdekesség, hogy a Sherlock sztárja az egyik legfiatalabb a színészek között, aki megkapta ezt a címet, így nem csoda, hogy megilletődött, amikor értesítést kapott róla. Cumberbatch egyébként most először találkozott a királynővel, és elmondása szerint feszengett kissé a beszélgetés során. II. Erzsébet Benedict jelenlegi munkája iránt is érdeklődött, melyről így mesélt a brit tehetség:

Mondtam neki, hogy tegnap este jöttem meg Nepálból, a Doctor Strange forgatásáról, ezt követően pedig a Sherlock negyedik szériájának forgatására megyek. Erre ő megkérdezte: Ó, soha nem lesz vége, ugye?

Őfelsége ugyan nem árulta el, hogy rajongója-e a sorozatnak, azt azonban bevallotta, hogy ő maga csak néhány epizódot látott, és hozzáfűzte még, hogy tudomása szerint a palotában többen is figyelemmel kísérik Sherlock kalandjait. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek