Starity

Christian Bale az olasz autómogul bőrébe bújik

2015. november 15. 14:02   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Életrajzi filmben alakítja a főszerepet a walesi színész: ezúttal a világhírű olasz autógyár tulajdonosát, Enzo Ferrarit játssza majd a mozivásznakon.

hirdetés
Christian Bale az olasz autómogul bőrébe bújik

A készülő alkotás Ferrari életrajzán alapul, amelyet Brock Yates írt 1991-ben Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Machine (Enzo Ferrari: A férfi, az autók, a versenyek, a gép) címmel.

Enzo Ferrari korának egyik legambíciózusabb és innovatívabb üzletembere volt, aki autóversenyzőként kezdte a karrierjét, majd az Alfa Romeo fejlesztőjeként dolgozott, mielőtt 1947-ben megalapította a saját cégét és kifejlesztette a mára legendásnak számító autómárkát. A könyv betekintést nyújt a férfi viharos magánéletébe is, többek között boldogtalan, mégis élete végéig tartó házasságába és számos viszonyába, valamint manipulatív és uralkodó természetét is megmutatja, amellyel munkatársait a végletekig űzte. A film 1957-ben játszódik, abban az időben, amikor Ferrarinak brutális kihívásokkal kellett szembenéznie és a cége hatalmas válságon ment keresztül.

Christian Bale mellett a népszerű színésznő, Noomi Rapace is főszerepet kapott: ő alakítja majd Ferrari feleségét, Laura Dominicát. A rendezői székben Michael Mann ül, akinek a nevéhez olyan filmsikerek fűződnek, mint Az utolsó mohikán és a Közellenségek. A forgatókönyvet Troy Kennedy-Martin írta, a közelmúltban elhunyt  David Rayfiel közreműködésével. A forgatás jövő nyáron kezdődik Olaszországban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek