Starity

Pert nyert a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége ellen Schobert Norbi

2015. november 17. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Személyiségi jogok megsértése és hírnévrontás miatt indított eljárást a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Schobert Norbi ellen.

hirdetés
Pert nyert a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége ellen Schobert Norbi
Fotó: Facebook / Norbi Update

Augusztusban került az üzletek polcaira Schobert Norbi legújabb könyve, mely A nagy kalóriahazugság - így gyilkol a szacharotoxikózis címet viseli, és bár az olvasók rövid időn belül elkapkodták a 176 oldalas művet, volt, aki nem nézte ilyen jó szemmel az üzletember sikerét.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) ugyanis rögtön pert indított Norbi ellen mondván, hogy valótlanságot állít a könyvében, és hírnévrontásért indítottak eljárást ellene. A szövetség ugyan szeretett volna peren kívül megegyezni, Norbi azonban nem volt hajlandó erre, magáról az eljárásról pedig így nyilakozott nemrégiben:

A kalóriaszámlálás azon alapszik, hogy megvizsgálják, az élelmiszer mekkora hőt éget el, a szervezet viszont erre nem képes. Másrészről szóvá tettem a könyvben azt is, hogy a szövetség kiemelten támogatja a Magyar Édességgyártók Szövetségét, ami szerintem azért felháborító egy olyan országban, ahol a lakosság 67%-a elhízott, 10%-a pedig cukorbeteg. Arról nem beszélve, hogy rengeteg olyan termék, cukrozott joghurtok vagy zabpelyhek kapnak helyet reklámokban, amelyeken ott van az ő ajánlásuk. Szerintem ez hosszú távon gyilkosság

– nyilatkozta a Blikknek Norbi, aki ellen végül ejtették a vádakat, ugyanis a felperes nem terjesztett elő határozott és pontos kereseti kérelmet a jogsértés megállapítása körében, valamint azt sem tudta indokolni, milyen magatartásával sértette Norbi a szövetgség jóhírét.

Nem állítok valótlanságot! Bárki, aki rámegy az MDOSZ honlapjára, láthatja, hogy a partnereik között elsőként szerepel az Édességgyártók Szövetsége

– fűzte a fentiekhez Norbi.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek