Starity

10+1 kín, amit minden kontaktlencsés ismer

2015. november 26. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Unod a szemüveget, és azon gondolkodsz, hogy kontaktlencsére váltasz, mert sokkal kényelmesebb és ráadásul nem teszi markánssá a megjelenésed? Megnyugtatunk, nekünk, kontaktlencse-viselőknek sem könnyebb a dolgunk, mint szemüveges társainknak.

hirdetés

Azt valamennyi kontaktlencsés aláírja, hogy sokkal egyszerűbb és kevésbé feltűnő viselet a lencse a szemüvegnél, ám legtöbbünk mélyen hallgat azokról a rémálomba illő első időkről, amikor a reggeli készülődésre szánt idő 90%-a azzal ment el, hogy megpróbáltuk a szemünkbe erőltetni az akkor még mumusnak számító átlátszó kis segédeszközt, aztán könnyező szemmel, csalódottan biggyesztettük orrunkra a szemüveget azzal a mondottal, hogy Talán majd holnap

Aztán amikor a holnap eljött, és végre sikerült betennünk a lencsét, egész nap büszkén villogtunk a barátaink előtt, hogy bizony nekünk már nincs szükségünk arra a fránya szemüvegre – nem is sejtve, milyen kínok várnak ránk este, amikor végre megszabadulhatunk apró kis bosszúságainktól.

Ha a fentiek ismerősek, akkor az alábbi 10 + 1 nyűg is közel áll majd hozzátok, hiszen kontaktlencsésnek lenni bizony nem mindig egyszerű.

1. Megvan az az érzés, amikor a reggeli félálomban véletlenül kifordítva sikerül betenni a lencséket, és úgy érzed, mintha apró tűk szurkálnák a szemgolyóidat?

2. És biztosan azt is megtapasztaltad már, hogy egészen addig vagy csak elégedett a manikűrösöd munkájával, amíg a szemedbe nem kell benyúlnod. Aucs!

3. A legrosszabb kontaktlencsés élmények közzé tartozik az érzés, amikor a nagy kapkodásban véletlenül elszakítod a lencséd, és szinte rögtön realizálódik is benned, hogy egy kisebb rakás pénz ugrott általa.

4. Ó, és biztosan nem ismeretlen az sem, amikor elmész fesztiválozni, elutazol egy távol élő barátodhoz vagy úgy döntesz egy jól sikerült buli után, hogy nem otthon töltöd az éjszakát, és akkor hirtelen bevillan, hogy mindez szép és jó, csak épp nincs nálad lencsetartó és folyadék. Basszus!

5. És van annál rosszabb, amikor kénytelen vagy kontaktlencsében aludni, és reggelre úgy kiszárad a szemed, hogy ha akarnád sem tudnád lehámozni a kis sunyit a szemgolyóidról?

6. Egy szó: Strandolás. A vizes mókákat teljesen tönkreteszi, ha kontaktlencsés/szemüveges vagy. Nyilván a szemüveged nem szeretnéd összetörni, ezért nem is viszed magaddal, a kisebb vagyont érő lencséidet meg pláne nem. Így marad a vaksiskodás, vagy dönthetsz amellett, hogy veszel egy csomag egyszerhasználatos lencsét dupla annyi pénzért. Csodás.

7. És az megvan, amikor lencsével csobbansz a vízbe, de amikor a csúszdától arrébb úszol, akkor veszed észre, hogy elvesztetted a a vízben, vagy ami még rosszabb: felcsúszott a szemhéjad alá?

8. Az is felbecsülhetetlen, amikor ZH-ra sietve vagy épp randira menet elhagyod az egyik lencséd, de arra már nincs időd, hogy hazaszaladj egy másikért, így vagy fél szemmel hunyorgod át a napo;, vagy kiveszed a másikat is (feltéve, ha tudod hova rakni) és felrakod a szemüveged (már ha nálad van); vagy hazamész, és aznap már nem is mész emberek közé bosszúságodban.

9. A kontaktlencsével együtt szembe kell nézned azzal is, hogy érzékenyebbé válik a szemed, ehhez pedig nem könnyű hozzászokni. Tapasztaltad már, hogy erős napfény, egy apró porszem vagy csak úgy a semmi hatására elkezd iszonyatosan könnyezni a szemed? Van annál rosszabb, mint amikor vezetés közben jön rád? Jajj!

10. Vélhetően az sem ismeretlen, amikor olyan fáradt vagy, hogy el is felejted, hogy már kivetted az éppen kínzott szemedből a lencsét (vagy fordítva).

+1 És a bónusz: Mibe, hogy a te fürdőszobai szekrényed is tele van kiürült lencsetartókkal?

A teljesség igénye nélkül íme néhány híresség, aki szintén kontaktlencsére szavaz a hétköznapokban: Liam Payne, Taylor Swift, Miley Cyrus, Selena Gomez, Ariana GrandeJennette McCurdy, Demi Lovato, Lucy Hale, Lea Michele, Cody Simpson, Olivia Holt, Nina Dobrev, Kendall Jenner, Victoria Justice, Vanessa Hudgens, Bridgit Mendler, Gregg Sulkin, Lindsay Lohan, Jennifer Garner, Christina Hendricks, Justin Bieber, Madonna, Megan Fox

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek