Starity

11 dolog, amit ne mondj olyasvalakinek, aki távkapcsolatban él

2015. november 27. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legjobb barátnőd/barátod hosszasan ecsetelgeti, hogy mennyire cuki az új párja, és milyen jól megvannak, te pedig a szemedet forgatod, mondván, hogy úgysem tart sokáig, mert távkapcsolatban van? Akkor éppen neked szól a cikkünk!

hirdetés

Mindannyiunknak vannak olyan barátai/barátnői, akik rendre belekezdenek egy kapcsolatba valakivel, aki több száz, ha nem ezer kilométerre lakik tőlük. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) mégis rendkívül boldognak tűnnek, ám korántsincs könnyű dolguk, hiszen a távkapcsolatok többnyire a kompromisszumokról (is) szólnak. Aztán amikor eljön a nap, amikor mi magunk szeretünk bele valaki távol élőbe, megtapasztaljuk, milyen nehéz is ez az életmód.

Cikkünkben összegyűjtöttünk tizenegy olyan mondatot, amitől a távkapcsolatban élőknek feláll a szőr a hátán, annyiszor hallottak már, és nem szeretnék újra és újra lefutni az unalmassá vált köröket, hogy elmagyarázzák, miért is felel meg nekik a kapcsolat, amiben éppen benne vannak.

1. Nem aggódsz, hogy meg fog csalni? Képzeld, kicsit sem! Miért kellene aggódnom? Téged is ugyanúgy megcsalhatnak attól függetlenül, hogy ugyanabban a városban éltek, mégsem dörgölöm újra és újra az orrod alá. Egy kapcsolat alapja a bizalom, mi pedig szeretjük egymást, és bízunk a másikban.

2. Miért nem randizol valakivel, aki közelebb lakik? Talán azért, mert a mostani párom előtt nem találtam olyasvalakit, aki a közelben lakott, és akivel egyúttal jól is éreztem magam. Különben is szeretjük egymást, mi szükségem lenne másra?

3. Úgyis szakítani fogtok. Meglehet, de akkor már mosogatni se mosogassak, mert úgyis mosatlan lesz a tányér újra? Ugyan már! Hagyd, hadd élvezzük a jelent, a többi pedig a jövő zenéje!

4. Amit a barátod/barátnőd nem tud, az nem is fáj neki. Ez lehet, hogy igaz, de ettől függetlenül miért kellene átvernem őt? Bízik bennem, ahogyan én is benne, és különben is: fontosabb az önbecsülésem és a kapcsolatom egy futó kalandnál.

5. Már nem láttam a pasimat/csajomat egy hete, brühühü. Képzeld, mi már hetek/hónapok óta nem találkoztunk, több okom lenne a panaszra, mégsem teszem. Hiszen amikor újra együtt leszünk, az kárpótol mindenért. Gondolj erre te is!

6. Ott fogsz egyetemet/munkahelyet keresni a jövőben, ahol ő lakik? Nyilván szeretnék közel lenni a szerelmemhez, ugyanakkor az álmaim megvalósítása is fontos. De az, hogy ha esetlegesen el is költözöm, a mi barátságunkon nem változtathat, ezt megígérhetem.

7. Már megint elutazol hozzá? Igen, mert szeretnék annyi időt vele tölteni, amennyit csak lehet. Ez még így sem annyira vészes, gondolj csak azokra a párokra, akik hét napból hetet töltenek együtt, és egy hónap után ráunnak egymásra.

8. Azóta sem találkoztál itthon olyasvalakivel, akivel szívesen összejöttél volna? Nem, mert mióta újra kapcsolatban vagyok, nem ilyen szemmel nézek az ellenkező nemre. Már megtaláltam a másik felem, így nem is keresgélek sehol senkit.

9. Én képtelen lennék távkapcsolatban élni. Remélem, nem kell megtapasztalnod ennek a nehézségeit, de soha ne mondd, hogy soha, hiszen nem tudhatod, mit tartogat számodra a jövő!

10. Hogy habarodhattál ennyire bele, hiszen nem is tudod, milyen a hétköznapokban?! Valóban csak hétvégente találkozunk, de ez nem jelenti azt, hogy ne ismernénk a másikat. Folyamatosan kapcsolatban állunk, a technika fejlettségének köszönhetően pedig bárhol, bármikor utolérhetjük egymást. Megosztjuk a másikkal, mi foglalkoztat, milyen örömeink, bánatunk, kétségeink, problémáink vannak, és lehetőségeinkhez mérten igyekszünk a másik rendelkezésére állni amennyire csak lehet, míg újra nem találkozunk.

11. Ez tényleg megéri? Az, hogy van egy csodálatos párom, aki szeret, akit viszontszeretek, akivel kölcsönösen tiszteljük egymást? Az, hogy megnevettet, hogy jól érzem magam, amikor vele vagyok? Igen, naná, hogy megéri! Talán nem lehetünk együtt annyit, amennyit szeretnénk, de ez nem jelenti azt, hogy nem vagyunk boldogok.

via Seventeen

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek