Starity

J. K. Rowling elárulta, miért nevezte el Harry a fiát Piton után

2015. november 29. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Valamennyien a könnyeinkkel küzdöttünk 2011-ben, amikor az immár felnőtt Harry útjára engedi fiát, Albus Perselus Pottert a Roxfortba. Végre lehullott a lepel arról, miért nevezte el a két igazgató után a fiát Harry.

hirdetés
J. K. Rowling elárulta, miért nevezte el Harry a fiát Piton után
Fotó: Warner Bros.

Nem titok, hogy Harry és Piton nem különösebben jött ki jól egymással (sőt, az nem is kifejezés), ám a főhősünk történetét lezáró utolsó könyvben és filmben megtudhattuk, hogy az ellenségesség egyfajta védelemként szolgált a vaskalapos bájitaltan tanár számára, aki hét éven át keserítette az ifjú varázslótanonc életét. 

A fentiek fényében valóságos csoda volt, hogy Harry mégis róla (is) nevezte el kisebbik fiát. Az érthető, hogy első neve az Albus lett, hiszen Albus Dumbledore volt Harry egyik legnagyobb szövetségese és jótevőre, ám Piton szinte csak bosszúságot okozott neki. J. K. Rowling azonban elárulta, mi állt Harry döntésének hátterében.

Piton Harryért halt meg, úgy, hogy sosem szűnt meg szeretni Lily Pottert. Harry ezzel szeretett volna emléket állítani neki, tanúbizonyságot téve a megbocsátásáról és hálájáról

– nyilatkozta az írónő, és arról is szót ejtett, hogy Piton azért is bánt ádázul Harryvel, mert rajta vezette le apja, James Potter iránt érzett utálatát és féltékenységét.

A Pitonnak való emlékállítás által Harry azt remélte, hogy a professzor is megbocsát neki. A Roxfort ostroma élete végéig kísértette Harryt. A két iskolai igazgató nevének a saját családjába való örökítése pedig azt is jelenti egyben, hogy bár nem voltak rokonok, mégis nagyon sokat jelentett neki mindaz, amit érte tettek

– magyarázta Rowling.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek