Starity

A tudomány szerint ez a legmegfelelőbb kor a házasságkötésre

2015. december 01. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan semmi nincs kőbe vésve, és nem feltétlenül csak azok boldogok, akik az alábbi feltételnek felelnek meg, ám a legújabb kutatás szerint sok múlik azon, mennyi idős korunkban mondjuk ki a boldogító igent.

hirdetés
A tudomány szerint ez a legmegfelelőbb kor a házasságkötésre
Fotó: Summit Entertainment

A Utah-állambeli egyetem kutatója, Nick Wolfinger végzett felmérést a témában, és arra az eredményre jutott, hogy a legmegfelelőbb kor a házasságkötésre a 28 és 35 év közé eső tartomány, ugyanis ebben a korban a házasulandó felek már túl vannak a féktelen bulizás és karrierépítés rögös útján, így jobban értékelik a családi fészek melegét, és kevesebb valószínűséggel válnak el.

Wolfinger kutatása ugyan azt bizonyította, hogy kisebb a válás esélye azon pároknál, akik a húszas éveik végén, a harmincas éveik elején kötnek házasságot; ugyanakkor meglátása szerint ez az esély ismét megnövekszik a harmincas évek végén, és a negyvenes évek elején a kapuzárási pánik beköszöntekor – ez utóbbi azonban nem feltétlenül jelentkezik mindenkinél. 

A házasságra való megérés továbbá azt is jelenti, hogy a házasulandó pár készen áll a családalapításra, és képesek egymást és jövendő családjukat saját maguk elé helyezni.

A fentiekben foglaltak azonban – mint említettük – nem feltétlenül a boldog házasság kulcspontjai, hiszen élhetsz akár 20 évesen is boldog házasságban, de az is lehet, hogy csak a negyvenes éveidben találod meg az Igazit. Természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy a szerelem nem egy számmisztikán alapuló játék: sosem lehet túl fiatal vagy túl öreg hozzá az ember.

via Time

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek