Starity

Lady Gaga újabb óriási elismerést érdemelt ki

2015. december 02. 19:07   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lady Gaga 2008-as megaslágere elérte a sokak által elérhetetlennek tűnő eladási határt, ezzel kiérdemelve gyémánt minősítést az Egyesült Államokban.

hirdetés

Az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége 2014-ben adta át először női előadónak a legelső gyémánt fokozatú elismerést, amit már akkor is Gaga érdemelt ki, miután az énekesnő Bad Romance című száma elérte a 10 milliós eladást az Egyesült Államokban.

A Mother Monster eladásai azóta is csak növekedtek, így nem meglepő, hogy egy újabb elismerésben részesült. A héten jelentette be a szövetség, hogy a Bad Romance után az énekesnő 2008-as Poker Face száma is gyémántlemez lett, vagyis a tízszeres platinaminősítést is elérte. A dal hét év alatt lépte át a 10 milliós eladási álomhatárt a streameléseket is beleszámítva.

Ezzel tehát már a második alkalommal veheti át Lady Gaga a nem mindennapi elismerést. Rajta kívül egyébként a hölgyek közül egyedül Katy Perrynek sikerült hasonló sikereket elérni Amerikában, neki a Dark Horse és a Firework kislemezei érték el a gyémánt fokozatot. Egyelőre úgy látszik tehát, hogy napjaink popzenéjét a fenti két hölgy befolyásolja leginkább.

Gaga Poker Face című dala az énekesnő debütáló albumán kapott helyet, melyet pár héttel ezelőtt a Billboard magazin minden idők legjobb albumai között említett meg. A Poker Face-t egyébként maga az énekesnő írta meg producer barátja, RedOne közreműködésével. Mára pedig a modern kor popzenéjének egyik leghíresebb dalává nőtte ki magát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek