Starity

Elhunyt Scott Weiland!

2015. december 04. 13:01   |   Szerző: Phannie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap este holtan találták a Stone Temple Pilots és Velvet Revolver egykori frontemberét.

hirdetés
Elhunyt Scott Weiland!

A halál körülményei egyelőre tisztázatlanok, azonban Scott menedzsere és felesége is megerősítették,hogy tegnap este 21 óra körül – a jelenlegi zenekarával, a Wildaboutsszal turnézó Scott Weilandet holtan találták turnébuszában. A zenekar a minnesotai Medina Entertainment Centerben lépett volna fel.

Ugyan a hír váratlanul érkezett, senkit nem lepett meg igazán. Az énekes heroin és kokainfüggőségével a legbotrányosabb rocksztárok közé tartozott, zenekarainak feloszlása főként ezeknek volt köszönhető.

Scott 1967-ben született a kaliforniai San Joséban Scott Richard Kline néven. Szülei két évvel később elváltak. Ötéves volt, amikor édesanyja új párja, Dave Weiland adoptálta, így felvette az ő vezetéknevét. A család Ohióba költözött, és Scott csak tinédzserként visszatért Kaliforniába.

A köztudatba a Stone Temple Pilots nevű együttessel robbant be; első nagylemezük, a Core 1992-ben jelent meg, amely az évtized egyik emblematikus rockalbuma lett az Egyesült Államokban. Ezt követte 1994-ben a Purple, mely a grunge-korszak egyik legnagyobb példányszámban elkelt kiadványai közé tartozott.

A STP ideiglenes feloszlása alatt a Velvet Revolver frontemberévé vált és a Guns N' Roses korábbi zenészeivel, Slash-sel , Duff McKagannel és Matt Sorummal játszott. Karrierje egyetlen magyarországi koncertjét is ezzel az együttessel adta 2005-ben. A banda főként Scott drogproblémái miatt oszlott fel, ekkor visszatért a Stone Temple Pilotshoz. Napjainkban pedig szólózenekarával, a Wildaboutsszal turnézott.

A frontembernek 2 gyermeke született, a 15 éves Noah korábbi, Mary Forsberggel kötött házasságából; valamint a 13 éves Lucy a jelenlegi párjával, Jamie Wachtellel való kapcsolatából. Halála nemcsak szeretteit és barátait, hanem zenész kollégáit is megrázta, akik a közösségi médián keresztül emlékeztek meg a néhai zenészről.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek