Starity

17 dolog, amit nem tudtál a Holidayről

2015. december 26. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugye, te is karácsonyi lázban égsz, és a te kedvenc karácsonyi filmes listádról sem hiányzik a Holiday? Ezúttal ugyanis ennek a filmnek jártunk utána, és hoztunk el 17 kevéssé ismert érdekességet a forgatásról.

hirdetés
17 dolog, amit nem tudtál a Holidayről
Fotó: Universal Pictures

1. A főbb szerepekre már a forgatókönyv megírásakor kinézték Jack Blacket, Kate Winsletet, Cameron Diazt és Jude Law-t.

2. A cicidörzsis rész eredetileg nem volt a forgatókönyvben. A Milest alakító Jack Black ugyanis az egyik forgatási szünetben véletlenül megérintette a rendező, Nancy Meyers mellét, ami miatt elnézést kért, a hölgynek azonban annyira megtetszett a dolog, hogy beleírta a filmbe.

3. Jack eredetileg el sem akarta vállalni a szerepét, csak azután adta be a derekát, hogy megtudta: Kate Winslet lesz a párja. 

4. Az oldal, ahol Amanda kinézi magának Iris otthonát, valóban létezik.

5. Iris otthona csak díszlet volt. Négy napba telt, mire felépítették, és további két hetet vett igénybe, hogy kívülről ódonná varázsolják, és a környezet is megfelelő legyen.

6. Ezzel szemben Amanda otthona valóban létezik, méghozzá Kaliforniában.

7. A forgatás során háromszor havazott, ennek ellenére a készítők kénytelenek voltak hókészítő gépet használni.

8. Az Irist alakító Kate Winslet a forgatások után adott interjújában árulta el, hogy egyáltalán nem esne nehezére beleszeretni filmes partnerébe, Jack Blackbe.

9. A rendező régóta ismerte Lindsay Lohant és James Francót, ezért sikerült rávennie őket, hogy a kedvéért vállaljanak be egy cameo szerepet. Mindkettejüknek tetszett a film, ezért mondtak igent.

10. Az Amandát alakító Cameron Diaz a kérésére megtarthatta az összes, a filmben viselt ruháját.

11. A Grahamet életre keltő Jude Law Iris testvérét alakította. Érdekesség, hogy a színésznek van egy Iris névre keresztelt lánya a valóságban.

12. A rendező a Rocksuli című filmet látva szeretett bele Jackbe, és akarta mindenáron leszerződtetni a filmhez.

13. Rufus Sewell, aki a filmben Iris szerelmét, Jaspert alakította valóban egy párt alakított Kate Winslettel, méghozzá a 90-es évek elején. 

14. Amikor Iris először lépi át Amanda házának a küszöbét, és táncra perdül, valójában improvizáció volt.

15. Akárcsak az a jelenet, amikor Miles és Iris a videókölcsönzőben bohóckodnak...

16. A Graham lányait alakító Miffy Englefieldnek és Emma Pritchardnak ez volt az első szerepe, Jude pedig el volt ájulva tőlük: azok voltak a kedvenc jelenetei, amikor velük kellett forgatnia.

17. Dustin Hoffman cameója véletlenszerű volt. A színész leugrott a tékába néhány filmért, amikor meglátta Jacket és Kate-et. A rendezőt, Nancy-t is régóta ismerte, így amikor megkérdezték, nem-e szeretne részt venni a jelenetben, habozás nélkül mondott igent. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek