Starity

Elolvastuk! Lakatos Levente – Szeress jobban!

2016. január 03. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Libri Kiadónak köszönhetően vehettem kezembe a méltán híres Lakatos Levente legújabb regényét, a Szeress jobban!-t, mely a 2015-ös év megkoronázása volt számomra.

hirdetés

Joggal kérdezheted, miért mondom ezt? A válasz három egyszerű szóban rejlik: izgalmas, lebilincselő, letehetetlen – e szavak jellemzik ugyanis a legjobban Levente újdonságát, melynek keretein belül nem kevesebb, mint 602 oldalon keresztül követhetjük nyomon főhőseink történetét.

A vaskos kötet azonban ne rémisszen meg senkit, az oldalak számának sokasága az izgalom fokozódásával egyenesen arányos, és amikor már azt hisszük, lehetetetlen fokozni a feszültséget, Levente rácáfol e tézisünkre, majd újabb és újabb fordulatot csempész a történetbe – melyről bizton állíthatom, hogy az előzmények ismerete nélkül is felejthetetlen élményt nyújt.

Íme, a könyv borítója (Fotó: Libri Kiadó)

Térjünk azonban a lényegre! Ami magát a sztorit illeti, adott egy, a múltja démonai elől menekülő, kissé zárkózott, ugyanakkor erős, határozott huszonéves lány, aki New Yorkban talált otthonra egy tinédzserkori trauma után. Egy jobb élet, és a tiszta lap reményében érkezett annak idején a Nagy Almába, nem is sejtve, hogy múltja a tengerentúlon is utoléri, akárcsak középiskolai barátját, Kriszt, aki egy csúnya szakítást követően utazik látogatóba a lányhoz. 

A sors azonban nem várt meglepetést tartogat a régi barátoknak, ugyanis Krisz érkezésének reggelén Barbi egy idegen ágyában ébred; Krisz pedig ezidő alatt megismerkedik a New York felé repülő gépen mellette utazó küzdőharcossal, Atlasszal, aki a szárnyai alá veszi a számára idegen városba érkező fiút. 

A végzet azonban mindeközben már kivetette rájuk a hálóját, így hőseink rövid időn belül egy rendkívül szövevényes, szerteágazó nyomozás középpontjában találják magukat. Míg Barbi azon dolgozik, hogy összeálljon a kép arról a bizonyos estéről, és megtalálja elveszett barátnőjét, Lolát; addig Krisz megpróbálja tisztázni magában érzéseit, és azon igyekszik, hogy a hatalmas távolság ellenére is a segítségére legyen Budapesten hagyott kolléganőjének, Norkának, aki nyakig merült a slamasztikában, miután beleszeretett a botrányos előéletű rocksztárba, Ronba. A nyomozás végül messzebbre nyúlik, mint elsőre hitték, nem is sejtve, hogy a megoldás csupán egy karnyújtásnyi távolságra volt tőlük...

Az Európa és Amerika között átívelő bűnszervezet lebuktatásával azonban új ajtók nyílnak meg hőseink számára, és az igaz szerelem sincs már messze... Hogy végződhet-e happy enddel egy gyilkossággal vádolt fiatal, egy megerőszakolt lány, egy megbántott fiú és egy súlyos titkot cipelő kalandor története, az kiderül Lakatos Levente legújabb regényéből!

Ha kedvet kaptál a történethez, ne habozz beszerezni a regényt az alábbi linken
Kövesd Leventét a Facebookon és az Instagramon is, ha pedig nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, és szívesen beleolvasnál a Szeress jobban!-ba, ide kattintva megteheted!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek