Starity

Elhunyt a Star Wars sztárja

2016. január 04. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jason Wingreen karácsony napján, Los Angeles-i otthonában vesztette életét kilencvenötödik életévében.

hirdetés

 

A színész fia, Ned hozta nyilvánosságra január 1-jén, miszerint szeretett édesapja elhunyt. Jason Wingreen hosszú és teljes életet élt, maga után fiát, két unokáját, és húgát hagyta. Családja arról nem számolt be, mi okozta halálát, ám ha korát tekintjük, nem volna meglepő, ha végelgyengülés miatt vesztette volna életét.

Karrierje során Jason több mint kétszáz filmben, illetve sorozatban csillogtatta meg tehetségét, többek között ő kölcsönözte a hangját Boba Fettnek az 1980-ban debütált Star Wars-filmben, A Birodalom visszavágban; emellett azonban láthattuk az Ironside, a Mannix és a The F.B.I. című sorozatokban is, valamint feltűnt Az átprogramozott ember, a Louis Armstrong Amerikában és az Uramisten, ez az ördög! című filmekben. 

Legutóbb 1994-ben állt kamerák elé, akkor Az éjszaka árnyai című krimisorozat egyik utolsó epizódjában vállalt szerepet. Visszavonulása után ideje nagy részét családja társaságában töltötte.

Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek