Starity

14 dolog, ami idén 10 éves

2016. január 07. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szinte hihetetlen, mégis igaz: immár tíz év választ el minket 2006-tól, az évtől, aminek olyan sokat köszönhetünk. Lássuk, mi minden történt abban az évben!

hirdetés

1. Megjelent Elizabeth Gilbert regénye, az Ízek, imák, szerelmek. És valóságos történelmet írt. Az egyik legolvasottabb könyv volt annak idején, mely 2010-ben Julia Roberts főszereplésével a filmiparba is betört.

2. Új példaképet választottak a tinilányok Hannah Montana személyében. Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy Miley Cyrus valaha példakép volt, pedig bizony az volt. A széria egyébként öt évvel később, 2011-ben került le a képernyőről négy sikeres évad után.

3. Szívünkbe zártuk Amy Winehouse-t. Az énekesnő ugyanis ekkor dobta piacra második (és egyben utolsó) korongját Back To Black címen, mely olyan slágereket tartalmazott, mint a Rehab, a You Know I'm No Good vagy a Love Is a Losing Game.

4. Megszületett Suri Cruise. Szinte mintha csak tegnap lett volna, hogy egy párt alkotott Tom Cruise és Katie Holmes... A két színész 2005 nyarán jegyezte el egymást, 2006 augusztusában pedig világra jött szerelmük gyümölcse. Sajnos a boldogság nem tartott sokáig, Tom és Katie 2012-ben hat évvel korábban kötött házassága felbontásáért folyamodott.

5. Megnyitotta kapuit a Facebook. 2006-ot írtak a naptárak, amikor szeptemberben sor került a nagy áttörésre: végre bárki számára hozzáférhetővé vált a közösségi oldal, amely a legnagyobbá nőtte ki magát napjainkra.

6. Volt azonban olyan pár is, akinek bejött: Channing Tatum és Jenna Dewan közös filmje, a Step Up ugyanebben az évben került bemutatásra, ők azóta is boldog párkapcsolatban élnek. Channing 2008-ban kérte meg barátnője kezét, egy évvel később pedig össze is házasodtak. Első gyermekük, Everly 2013 májusában jött világra.

7. Justin Timberlake visszatért. 2002-es Justified című szólóalbuma után új koronggal jelentkezett, ez volt a FutureSex/LoveSounds, melyen olyan slágerek kerültek elhelyezésre, mint a SexyBack, a What Goes Around... Comes Around és a Summer Love.

8. Megjelent az első High School Musical-film. A mai napig az emlékezetünkben élnek a képkockák, hogyan szeretett egymásba Vanessa Hudgens és Zac Efron... ahogy a csúfos szakítást sem felejtjük el.

9. Lance Bass bejelentette, hogy a saját neméhez vonzódik. Az NSYNC üdvöskéje ráunt a titkolózásra, és a People magazin hasábjain vallott nemi hovatartozásáról.

10. Mindenki kalóz akart lenni.... amit ha jobban belegondolunk, meg is értünk, hiszen 2006-ban került a mozikba A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse című film Johnny Depp-pel, Orlando Bloommal és Keira Knightly-val a főszerepben.

11. Britney világra hozta második fiát, és elvált. A pophercegnő szeptemberben szült, novemberben pedig benyújtotta a válókeresetet akkori férje, Kevin Federline ellen.

12. Minden nap rossz napunk volt. Na, nem igazából, csupán arra utalunk, hogy Daniel Powter fülbemászó dala, a Bad Day lett az év slágere, amit unásig játszottak a rádiók.

13. Hódító útjára indult a Twitter. Az első tweet az egyik alapító, Jack Dorsey nevéhez fűződik, amit 2006. március 21-én tett közzé.

14. Tombolt az emo-láz: tinédzserek ezrei festették színesre a hajukat, és vágattak oldalfrufrut, hogy kedvenceikre hasonlíthassanak. És mit hallgattak? Természetesen Tokio Hotelt, Fall Out Boyt, My Chemical Romance-et, Anti Fitness Clubot, és még hosszan sorolhatnánk, mi mindent.

via E! Online, Buzzfeed,

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek