Starity

Meghallgattuk: Zagar – My Night Your Day

2016. január 17. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legutóbb Az éjszakám a nappalod filmzenéit tartalmazó korongot vehettem kezembe, melynek dalait a Zagar névre keresztelt együttes szerezte.

hirdetés

Bevallom, se a filmet nem láttam, se a zenekart nem ismertem korábban, így abszolút meglepetés volt a számomra oly szimpatikus külsejű CD-borító tartalma, mely címéhez híven valóban az éjszakai élet hangjait hozza el a hallgatóknak.

Elöljáróban annyit érdemes tudni a budapesti székhelyű Zagarról, hogy az alternatív rockot keverik elektronikus-pszichedelikus hangzásvilággal, ezáltal egy műfajában egyedi, számomra kissé kaotikus egységet alkotva.

A My Night Your Day címre keresztelt korongon egyébként tizenkét nóta került elhelyezésre, köztük két közreműködés: a Kid Moxie-val közös Masquerade Shadows és a Kamával rögzített Sleepwalking – nekem ez utóbbi vált személyes kedvencemmé a többszöri meghallgatás után.

A dalok között a lassabb, gyorsabb taktusok váltakoznak, ám rövidségüket tekintve számomra egy egybefüggő zenei alkotássá állnak össze, tökéletesen kiegészítve egymást, ennek ellenére mégis érezhetően hiányzik az ének, és az egyes dalok szövegvilága, mondanivalója. 

A CD borítója

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek