Starity

Lady Gaga nagy eséllyel indul első Oscar-díjáért

2016. január 15. 11:11   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2016 igencsak fényesen indult Lady Gaga számára: megkapta karrierje legelső Golden Globe-díját kimagasló színésznői teljesítményéért, továbbá az egyik legesélyesebb jelölt az idei Oscar-gálán is.

hirdetés

Lady Gaga néhány napja vette át első Golden Globe-díját az Amerikai Horror Storyban nyújtott alakításáért, tegnap óta pedig az Oscar-díjra is nagy eséllyel pályázhat. Jelenleg ugyanis ő vezeti a kritikusok által értékelt ranglistákat szerte a világon a Legjobb eredeti betétdal kategóriában a 2016-os Oscar-gála előtt hat héttel.

Az énekesnőt a tavaly szeptemberben megjelent Til It Happens To You című dalával jelölték, mely szerzemény a The Hounting Ground című dokumentumfilm betétdalaként került fel a listákra. A dallal Lady Gaga és dalszerzőtársa, Diane Warren a szexuális erőszak ellen szólal fel, mely sajnos a mai napig jelen van, így a probléma súlyosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

A kritikusok szerint a Til It Happens To You legnagyobb ellenfele az új James Bond-film betétdala, a Sam Smith által felénekelt Writing's On The Wall lehet, melyet január 10-én Golden Globe-díjjal jutalmaztak. A kategóriában egyébként jelölve van még a Szürke ötven árnyalatból ismert Earned It, az Ifjúságban felcsendült Simple Song #3, valamint a Manta Ray, a Racing Extinction című film betétdala is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek