Starity

5 hajmeresztő városi japán legenda

2016. június 06. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden országnak, városnak megvan a maga kísérteties, néhol egyenesen megbotránkoztató, sokkoló történetei – így Japánnak is. Lássuk, vajon a távol keleti országban mivel riogatják a gyerekeket!

hirdetés

1. Tomino pokla

Aki nem jártas a japán kultúrában és még egyszer sem találkozott ilyesfajta megbotránkoztató legendával, az valószínűleg nem tudja majd mire vélni az olvasottakat. Ez egy híres városi legenda egy versről, mely állítólag el van átkozva. A Tomino's Hell, avagy a Tomino no Jigoku magyar fordításban azt jelenti: Tomino pokla. A legenda szerint, nem érdemes hangosan felolvasni, amennyiben nem szeretnél elátkozott lenni egy életre.

A szóbeszéd szerint ugyanis átkokkal, betegségekkel, de akár halállal is lakolhat az, aki felolvassa a költeményt. A verset Yomota Inuhiko alkotta meg és adta ki egy könyvben, melynek címe, A szív akár egy guruló kő. A vers a mai napig nagyon híres, rengeteg ember próbálja meg a videóiban felolvasni hangosan, bebizonyítva a dolog hitelességét, vagy épp megcáfolva azt.

Egy dolog biztos: ha a vers nem is átkozott, szövege mindenképpen a frászt hozza az olvasóra. Mindenki saját felelősségre tekintse meg.

2. A vörös szoba

Valahol Japánban létezett egy internetfüggő fiú, aki egy átlagos napon egy nem hétköznapi legendát hallott az egyik barátjától az iskolában, nevezetesen a vörös szobáról. Este a számítógépén meg is kereste, hogy vajon miről lehet szó. Hosszas böngészés után hirtelen felugrott egy viszonylag kicsi, vörös ablak, melybe ez volt írva fekete betűkkel: Szereted a - ?.

A fiú egyre csak próbálta eltűntetni az ablakot, azonban az mindig felvillant közvetlen azután, hogy bezárta. Mikor már a sokadik próbálkozásnál tartott, a fiúnak feltűnt, hogy az írás megváltozott, és elolvashatta a teljes mondatot: Szereted a Vörös szobát?, a háttérben pedig egy kisgyerek hangja olvasta fel ugyanezt.

Azután, hogy ez megtörtént, az egész képernyő feketére váltott, majd vörössel írt nevek jelentek meg rajta. Főhősünk a lista legvégén barátja nevét vélte felfedezni. A barátét, aki aznap mesélt neki a Vörös szobáról.

Másnap a fiú nem ment iskolába, a többiek pedig attól tartottak, hogy történt vele valami borzalmas. Az erre következő napon pedig azt a sokkoló hírt kapták, miszerint szörnyű halált halt: öngyilkos lett, a szoba pedig az ő vérével volt vörösre festve.

3. Kappa

A kappák talán a leghíresebb szörnyetegek a japán kultúrában. Úgy tartják, hogy ezeknek az ijesztő lényeknek olyan a feje akár egy majomé, valamint teknősszerű csőrük van, fejük tetején pedig egy tányér alakú képződményt lehet fellelni. Zöld bőrük van, akár egy békának, teknőspáncél van a hátukon, lábai és karjai pedig szintén a békát idézik emlékezetünkbe, melyeket ijesztő hosszúságúra képesek kinyújtani.

 A legenda szerint a kappák kedvenc szórakozásai közé tartozik az emberek megviccelése, így például szeretik felhúzni a nők szoknyáját. Érdekesség, hogy az emberek azonban közel sem ússzák meg ennyivel, ugyanis jóval sötétebb történet is társul ezekhez az élőlényekhez: a mondás úgy tartja, hogy a kappák gyerekeket rabolnak, valamint az emberek belső szerveinek felfalására szakosodtak. Más történetek arról számolnak be, hogy lehúzzák a víz alá az embereket, gyerekeket, majd addig tartják őket ott, míg meg nem fulladnak.

4. Kuchisake Onna – avagy a vágott szájú hölgy

Kuchisake Onnáé egy sokak által ismert, illetve kedvelt rémmesévé nőtte ki magát az évek során. A történet szerint ez a kísértet az utcákat rója orvosi maszkban, és igyekszik megtalálni a sötétben egyedül járkáló fiatalokat. Ha keresztezed útját, megállít, hogy kérdezzen tőled. Nincs mód menekülésre, hiszen eléd tud teleportálni, azonban ha rossz választ adsz, számolnod kell a következményekkel... Amint meglát, felteszi neked a kérdést: Gyönyörű vagyok?, mielőtt azonban válaszolhatnál, letépi magáról a maszkot, eléd tárul eldeformált mosolya, éles fogai és nyelve, mely nemes egyszerűséggel mozog ide-oda szájában.

Most gyönyörű vagyok? – kérdezi ismét üvöltve, de amennyiben nemmel válaszolsz, előhúz egy hatalmas ollót és kettévágja a fejed. Ha igennel válaszolsz, szintén előkapja az ollót, és olyan szájat varázsol neked, mint amilyet ő is birtokol.

5. Gashadokuro

Gashadokuro, a legenda szerint egy óriási csontváz, aki az éhínség idején elhalálozott emberek csontjaiból keletkezett. Ez a lény az egész országot bejárja éjszakánként zsákmányért kutatva. Majdnem kilencven láb magas, fogait csikorgatva pedig úgynevezett Gachi-gachi hangot ad ki magából. Magassága ellenére majdnem láthatatlan, hiszen a lehető leghalkabban képes közlekedni. Ha csengést hallasz a füledben, az azt jelenti, hogy Gashadokuro a közelben van.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek