Starity

Nick Cannon ugyanabban a gyógyíthatatlan betegségben szenved, mint Selena Gomez

2016. február 26. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész a napokban vallott a HuffPost Live-nak adott interjújában arról, miszerint közel négy éve küzd a gyógyíthatatlan autoimmun betegséggel, a lupusszal.

hirdetés
Nick Cannon ugyanabban a gyógyíthatatlan betegségben szenved, mint Selena Gomez
Fotó: Flickr

Ugyan kevesen ismerik, mégis egy komoly betegségről van szó, mely alattomosan támadja meg elszenvedőjét, és csúnya bőrtüneteket (kiütéseket, hámlást, fekélyeket) képes produkálni – többek között. A rossz hír, hogy a betegség gyógyíthatatlan, de kezeléssel könnyűszerrel féken tartható, amennyiben időben észreveszik.

A betegség elsősorban a nőket érinti, és nemcsak a közemberek, hanem a sztárok körében is gyakorta előfordul. Ebben a kórban szenved többek között Selena Gomez, Lady Gaga és Seal is, de Michael Jackson életét is megkeserítette annak idején.

Nick Cannon nemrég elárulta, milyen érzés volt számára, amikor 2012-ben megtudta: lupusszal küzd, és hogyan hatott ez az életére. A színész szerencsére megtanult együtt élni a betegséggel, és saját bevallása szerint még sosem volt olyan jól, mint most, napjainkban.

Ez egy olyan autoimmun betegség, ami előttem senkinek nem volt a családban. Nagyon megijedtem, amikor tudomást szereztem róla, hogy engem is érint... Korábban még csak nem is hallottam róla

– magyarázta Nick, majd így folytatta:

Semmit sem tudtam a lupusról, amikor megkaptam a diagnózisomat, de jelenleg olyan egészségesnek érzem magam, mint korábban soha. Akik egy ehhez hasonló betegséggel küzdenek, kénytelenek megtanulni helyesen táplálkozni, és megtenni a megelőző lépéseket annak érdekében, hogy ne jöjjenek elő újra és újra a tünetek. Ugyanez igaz azokra is, akik egy olyan személlyel élnek együtt, aki ebben a betegségben szenved. Amikor az emberek meghallják az autoimmun betegség vagy a lupus szavakat, általában úgy reagálnak, hogy Hűha, az meg mi? Így éreztem annak idején én és a családom is... idővel aztán rájön az ember, hogy ez olyasvalami, amivel meg lehet tanulni együtt élni, kezelni és megelőzni.

A lupus, mint említettük egy kordában tartható, de gyógyíthatatlan autoimmun betegség, ami elsősorban a nőkre csap le. Tünetei időnként felerősödhetnek, máskor lappanganak. Kutatások bizonyítják, hogy a betegség akár minden szervet érintheti, leggyakoribb tünetei között azonban a bőr szokatlan elváltozásai állnak, de okozhat még lázat, rossz közérzetet, fáradékonyságot és testsúlyvesztést is. Bővebben itt olvashatsz a témáról.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek