Starity

Új története által ismét a varázsvilágba kalauzol J. K. Rowling

2016. március 08. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újra és újra képes meglepni minket a Harry Potter-könyvek írónője. Ezúttal egy kiegészítő történeten dolgozik.

hirdetés
Új története által ismét a varázsvilágba kalauzol J. K. Rowling

J. K. Rowling nemrégiben úgy döntött: ideje még szélesebbre tárni a varázsvilág kapuját, és ismét bepillantást engedett a kulisszák mögé. Na nem úgy, ahogy gondolod, nem a korábbi kötetekről árult el többet, hanem bejelentette: egy négyrészesre tervezett történet keretein belül még több részletről rántja le a varázsköpenyt.

A sorozat a The History of Magic in North America (A mágia története Észak Amerikában) címet kapta, melynek első részét ma reggel tette közzé a Pottermore-on. A történetsorozat keretein belül megismerhetjük a Durmstrang történetét, szó esik a salemi boszorkányok megpróbáltatásairól, és az egyesült államokbeli Mágiaügyi Minisztériumról is – többek között.

Érdekesség, hogy a történetláncolat a novemberben a mozikba kerülő Legendás állatok és megfigyelésük című film előzményéül szolgál majd, ez pedig szintén a Harry Potter-szériának hiányosságait hivatott kitölteni. Mint korábban beszámoltunk róla: Rowling a Twitteren jelentette be, hogy a Legendás állatok és megfigyelésükből nem egy, hanem három film készül, a főszereplő Goethius Artemis Fido Salamandert pedig Eddie Redmayne kelti életre.

 
Pottermore: Magic in North America

The wizarding world is much larger than you imagined. Learn more about J.K. Rowling's #MagicInNorthAmerica now. #FantasticBeasts http://bit.ly/1X6ykVX

Közzétette: Entertainment Weekly – 2016. március 7.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek