Starity

Kossuth-díjjal jutalmazzák a Saul fia készítőit

2016. március 12. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szinte hihetetlen, milyen sikert hozott a Saul fia a készítőknek igen rövid idő alatt, így nem csoda, ha az Oscar-díj után a legnevesebb állami elismerést is megítélték nekik.

hirdetés
Kossuth-díjjal jutalmazzák a Saul fia készítőit
Fotó: Mozinet

A HVG értesülései szerint ugyan hivatalos bejelentés még nem érkezett, de Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter megerősítette, hogy a Saul fia rendezője, Nemes Jeles László, Röhrig Géza főszereplő és Erdély Mátyás operatőr részesül majd a megtiszteltetésben, méghozzá az 1848-as forradalom és szabadságharc kirobbanásának 168. évfordulóján, március 15-én.

A holokauszt borzalmait a nézők elé táró 107 perces dráma immár több mint negyven díjat zsebelt be mindezidáig, köztük a filmszakma legelismerőbb kitüntetését, az Oscar-díjat, de elhozhatta a legjobb külföldi filmnek járó Golden Globe-szobrot, valamint a független Oscarnak tartott Independent Spirit Awardson is győzedelmeskedett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek