Starity

Indiana Jones ismét visszatér a filmvászonra

2016. március 16. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Évek óta közszájon forgott az Indiana Jones-filmsorozat folytatásának lehetősége, de immár hivatalos: ismét kalandra hív kedvenc hősünk.

hirdetés
Indiana Jones ismét visszatér a filmvászonra
Fotó: Lucasfilm (Paramount Pictures)

A korábbi pletykákkal ellentétben kiderült, szó sincs arról, hogy egy fiatalabb, feltörekvő színész venné át a kalandvágyó professzor szerepét, ugyanis a Walt Disney Studios nemcsak a film folytatását jelentette be a napokban, hanem azt is nyilvánosságra hozta, hogy ezúttal is Steven Spielberg ül a rendezői székbe, és ismét Harrison Ford alakítja a főszereplőt. (Érdekesség, hogy korábban olyan híresztelések keltek szárnyra, miszerint Bradley Cooper, Robert Pattinson vagy épp Chris Pratt is versenyre kelhetett volna a szerepért.)

Indiana Jones az egyik legnagyobb hőse a filmtörténelemnek, és már alig várjuk, hogy ismét visszahozzuk őt a filmvászonra 2019-ben

– nyilatkozta Alan Horn a Disney elnöke az E! Newsnak

További érdekesség, hogy az előző négy részt forgalomba hozó Lucasfilmet 2012-ben vette meg a Disney a Paramounttól mintegy négymilliárd dollárért, így leányvállalatként továbbra is a Lucasfilm alatt jelenik meg a folytatás.

Az első rész egyébként Az elveszett frigyláda fosztogatói címmel került a mozikba 1981-ben, ezt követte az 1984-es Indiana Jones és a végzet temploma, majd öt évvel később az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag. A negyedik részre 19 évet kellett várni, mely 2008-ban érkezett a mozikba Indiana Jones és a kristálykoponya királysága címmel.

Mint említettük: a várva várt ötödik rész megjelenését 2019-re datálják a készítők, arról azonban egyelőre nem áll rendelkezésre információ, hogy Ford mellett kik kapnak főszerepet a moziban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek