Starity

Színpadra viszik a Charlie és a csokigyárat

2016. március 18. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A történet rajongóinak már valószínűleg nem kell sokat várniuk arra, hogy láthassák megelevenedni Willy Wonka csodálatos világát.

hirdetés
Színpadra viszik a Charlie és a csokigyárat
Fotó: Warner Bros. Pictures

A legtöbben valószínűleg a Johnny Depp főszereplésével készült, Tim Burton rendezte 2005-ös filmből ismeritek Charlie és Willy Wonka történetét, ám az sokkal régebbre nyúlik vissza, ugyanis a népszerű író, Roald Dahl regényének köszönhetően jutott el kicsikhez és nagyokhoz 1964-ben. A sztorit először 1971-ben vitték a filmvászonra, de igazán csak 2005-ben vált ismertté a fent említett Deppnek köszönhetően, aki igazán hitelesen alakította a kissé flúgos csokigyárast.

További érdekesség, hogy 2013-ban már megpróbálták színpadra vinni a történetet több-kevesebb sikerrel a londoni West End Színházban Sam Mendes rendezésében, ezúttal azonban egyenesen a Broadway-en debütál majd. Szintén megemlítendő, hogy Dahl másik nagy sikerű könyvéből, a Matildából készült színdarab is igen nagy sikerrel fut ugyanitt már 2010 óta – ennek filmváltozatát 1996-ban mutatták be.

Arról egyelőre nem áll rendelkezésre információ, hogy kik bizonyíthatnak a főbb szerepekben, és vélhetően még a kezdeti stádiumban járnak a munkálatok, ám kis szerencsével még idén bemutatásra kerülhet a musical a Warner Bros. Theater Ventures közreműködésével.

Fotó: Warner Bros. Theater Ventures

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek